Gjør boligen klar for visning

Ved å gjøre noen enkle justeringer før boligfotografering og visning kan man øke sannsynligheten for flere bud. Boligstylist Kine Sæves Haugen fra CK styling gir deg sine topp tre tips.
1)En opprydding
Dette sier seg selv, men å ta en grundig opprydning og fjerne alt som ikke trenger å være der er en god start. Dette er også en gylden mulighet for å bli kvitt ting man egentlig ikke trenger. Det kan være greit å sette frem et eller to par sko om man har skohyller for å vise funksjonen, men man trenger ikke mer enn det. Heng opp en jakke eller to, ikke hele jakkegarderoben. Ha mest mulig ryddige og rene overflater, ikke ha for mye i vinduskarmene som ødelegger utsikten. Enkle grønne planter, og et lite fruktfat med grønne epler eller rødløk på kjøkkenbenken varer lenge og ser bra ut på bildene.
2)Ta bort personlige eiendeler
Bilder av personlig karakter med venner og familier bør man ta bort. «Det trenger ikke nødvendigvis se ut som om det er noen som bor der” sier Kine. Når det gjelder bilder av kunst eller lignende kan man godt la det henge, så lenge det ikke er for mye av det gode. “Det er bedre å la et bilde henge når man allerede har satt en spiker i veggen, enn å ha åpne sår der bildene skulle vært”. Ta bort barnetegninger, kalendere og magneter på kjøleskapet som man kanskje til vanlig har fremme.

«Når man er på visning vil man visuelt plassere sine egne eiendeler og sette sitt eget personlige preg på leiligheten»

 
3)Plassering av møbler
Når det gjelder møbler er det viktig å ikke ha for mye, men heller vise frem leiligheten og fremheve størrelsen av den. Har man et teppe på stuen som tar nesten hele gulvet, kan det være greit å skyve teppet litt under sofaen for å vise mer av gulvet. På soverommet er det alltid fint å midtstille sengen, og ha et nattbord på hver side for å skape et fullverdig soverom. En sengegavl gir mye til et soverom, og får det til å se ekstra pent ut. “Mange dunputer både i sofa og seng gir det lille ekstra til rommene” sier Kine.