Boligprisene steg med 2,3 prosent i Oslo i mars

Etter en svakere februar har boligstatistikken i mars økt med 1,9 prosent på landsbasis. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 1,2 prosent fra forrige måned. I Oslo steg boligprisene med 2,3 prosent, og det tar i gjennomsnitt 15 dager å få solgt en bolig.
Det viser statistikk fra Eiendomsverdi, Finn.no og Eiendom Norge, som ble presentert tirsdag formiddag av administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer. Tallene til Schala & Partners bekrefter prisøkning og Joachim Schala beskriver det som et rent eventyr. Mye av grunnen til dette er det nye kontoret på Sagene/Torshov som har gått over alle forventninger. «Vi har solgt nærmere 35% flere boliger i år enn på samme tid i fjor» forteller Partner/Megler Joachim Schala
Prisene øker i østBoligstatistikk mars_04.pdf

Oslo har hatt den sterkeste prisutviklingen de siste tolv månedene med en vekst på 9,9 prosent. Prisutviklingen i mars var særlig sterk i enkelte bydeler i Oslo, og vi ser at den sterke utviklingen i indre øst også smitter over på bydelene i ytre øst. «Det er fortsatt et markant skille mellom øst og vest i Oslo, men slik jeg ser det har østsiden av byen tatt igjen mye av differansen» forteller Joachim Schala. «Man ser også at områder som Carl Berners Plass som primært har ligget lavere i pris enn de mest populære områder som Torshov, Sagene, Grünerløkka og Grønland har tatt seg betraktelig opp i forhold til kvadratmeterpris»
Vårslippet startet?
«Det er i gang, men ikke i den karakteristiske varianten av at markedet opplever en overflod av boliger for salg» sier Joachim Schala. “Her jobber vi kontinuerlig med å få samtlige kunder til å forstå at 15.desember er en like god visningsdag som 1. søndagen i august. Dette henger sammen med at boligmarkedet reguleres av samme mekanisme som andre markeder, nemlig tilbud og etterspørsel.”
Hovedpunkter for Oslo (gjennomsnitt)

  • Prisvekst på 2,3 prosent
  • 830 kroner pr. kvadratmeter.
  • 15 dager å få solgt en bolig
  • Totalpris på boliger er 4 101 081

 
 
(Kilde: Eiendom Norge)