Når bør man selge boligen sin?

– Dette er et av de vanligste spørsmålene jeg får, sier partner og eiendomsmegler i Schala & Partners Joakim Torp. – Men et godt salg har flere faktorer. 

Joakim Torp har jobbet i meglerbransjen siden 2012, og kundene stiller ofte spørsmål om når på året de burde selge boligen sin. “Jeg mener at man kan gjøre gode salg hele året. Det sies at januar, mai og august er de beste salgs månedene men jeg vil si at dette er litt oppskrytt” forteller han.

Prisstatistikk – Eiendom Norge - månedsvis

Pristatistikk fra Eiendom Norge.


Statistikk fra Eiendom Norge viser en økning i april, mai, juni og i august. Boligmarkedet er bygd opp av tilbud og etterspørsel slik som alle andre marked. Et godt salg avhenger av at tilbudet er lavere enn etterspørselen. “Slik som markedet har vært de siste årene har etterspørselen vært noenlunde konstant i Oslo, men tilbudet på boliger har vært lavt noe som skaper stor rift om de objektene som kommer for salg.”  forteller Joakim.

“Det spiller ingen rolle hvis du skal selge en forholdsvis normal leilighet i Oslo, så lenge du spiller kortene riktig”

Joakim solgte de to første leilighetene i Schala & Partners historie, og noen av de beste salgene han har gjort var sent i desember, tett opp mot jul. Om man har en spesiell leilighet med stor hage eller stor takterrasse vil det kanskje være naturlig med et salg i mai eller august da boligen viser seg fra sin beste side. “Men her er det flere som tenker det samme og da får kjøperne mer å velge i mellom” forteller Joakim.

Viktigste ved et boligsalg

“Det viktigste med et boligsalg er nøye planlegging og en god kombinasjon av skreddersydd markedsføring, gode bilder, en god presentasjon av boligen og selvfølgelig en hyggelig megler på visning.” sier Joakim. Det åpenbare målet med et boligsalg er å få flest mulig potensielle budgivere på visning, og her er det viktig å finne målgruppen sin. Når man har kommet frem til hvilken målgruppe boligen tiltrekker seg er det viktig at boligen innredes og styles mot akkurat dette segmentet.

“Et eksempel på dette er en liten to roms leilighet der selger bor alene med lite skapplass, men akkurat nok til en person. Setter man inn et større klesskap/skyvedørsgarderobe og en liten dobbeltseng viser man at leiligheten passer like godt til par som en enslig og dermed vil par som gjerne har to inntekter kunne slenge seg på i budrunden.  Her kan man fort gå glipp av flere ressurssterke budgivere, om man ikke viser frem boligens fulle potensiale” forteller Joakim.

Råd til boligselger

Joakim råder boligselgere til å ha is i magen og begynne planleggingen av salget i god tid. “De beste salgene jeg gjør er når selger har fleksibilitet til å kunne gjøre alt klart til markedsføring av boligen for så å avvente. Vi har da muligheten til å følge med når konkurrerende objekter blir lagt ut og tilpasse oss. Vi har da full kontroll på objektene som ligger for salg og selvfølgelig de beste forutsetningene til å oppnå en høyest mulig pris for den aktuelle boligen.”

Eiendomsmegler og partner i Schala & Partners Joakim Torp.

Eiendomsmegler og partner i Schala & Partners Joakim Torp.


Ta kontakt med Joakim om du har noen spørsmål om din bolig.