5 tips til "nytt" kjøkken

Her er fem tips til deg som vil pusse opp kjøkkenet på sparebluss.

Kjøkkenet er for mange et samlingspunkt og man bruker en god del tid der i løpet av en dag. Det er her man tilbreder mat og hyggelige stunder enten til seg selv eller flere. Her har du fem tips til et finere kjøkken uten å svi hull i lommeboken.

Tre- eller laminatdører kan males. Er dørene folierte eller i høyglans, finnes det en smartfolie eller kontaktpapir som kan limes på. Uansett om du skal male veggene eller frontene er det viktig å gjøre et bra forarbeid og bruke godt utstyr for å få best mulig resultat. Grunnleggende regler for maling gjelder også på kjøkkenet: underslaget må være rent, tørt og fast.  Mange velger en maling med høy blankhetsgrad når de skal male kjøkkenet for å lette renholdet. Om maling ikke løser problemet ditt kan du kontakte kjøkkenleverandøren din, og se om du finner noen nye som passer bedre til det uttrykket du ønsker.

Knottene på skap og skuffer kan males eller erstattes med nye. Å skifte ut de slitte, gamle treknottene med freshe, nye knotter i stål, messing eller plast er enkle endringer som skaper et nytt uttrykk på kjøkkenet.  Her kan man eksperimentere med farger og fasonger utifra hvilken stil og stemning du vil skape. Et annet godt tips er å lete i en interiørbutikk og bruke beslag som egentlig er beregnet for kommoder!
5 tips til kjøkken
Benkeplaten får virkelig kjørt seg under matlagingen og ellers i den daglige bruken. Den dyreste løsningen er nok å bytte ut benkeplaten, også med tanke på at man her må koble fra-og til vannkranen, noe en rørlegger bør gjøre. Men har du en trebenk kan det holde å pusse ned benkeplaten og sett den inn med olje. Du kan også gi den en ny farge med beis, lakk eller hardvoksolje.
5 tips til kjøkken
Den billigste og enkleste måten å fornye gulvet på er å kjøpe en sprek gulvmatte. Har du tregulv og parkett kan dette males. Velg en solid gulvmaling som tåler hard medfart. Nå i disse sommertider er det lurt å ta det før du drar på ferie, da får gulvet god tid til å herde før det tas i bruk. Det er tre ting du bør tenke på når du skal pusse opp gulvet på kjøkkenet:
Det må tåle vann og være lett å gjøre rent.
Det må være behagelig å gå og stå på, selv i flere timer.
Det må være pent og tåle slitasje.
5 tips til kjøkken
Her kommer det som for mange er den hyggeligste jobben nemlig å skape en stemning på kjøkkenet som gjør at man vil tilbringe tid der. Dette kan du gjøre med en lampe over spisebordet eller spisebenken, en lampe vil gi stemning og bedre lys over benken. Mange elementer og stiler sammen på samme rom kan skape uro så her er det viktig å sortere og velge hva som skal være synlig. Sett frem fine urteplanter med egne blomsterkrukker til, la de fine olivenoljene og krydder stå fremme. Bruk hyllene til å fremme det du synes passer til ditt kjøkken, og som gir det din personlige vri.
Husk å finne din stil!
 
Kilder: Viivilla, klikk.no, ifi.no