Opplev Oslo – på en regnværsdag

Nå er det mange som har sommerferie, og kanskje du skal tilbringe ferien hjemme denne gangen? Som vi alle vet er det ikke alltid strålende sol og shortsvær, men det burde ikke stoppe deg fra å utforske byen din og være turist i egen by.

Norsk Teknisk Museum

Dette museumet er ikke bare for barn, men også for nysgjerrige voksne! Nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin har over 80 prøv- selv-installasjoner, mer enn 25 temautstillinger om teknikk og medisin og spennende helge- og ferieprogram. I det digitale sløydverkstedet Teknoteket kan du skape fabelaktige konstruksjoner, lage oppfinnelser med elektronikk eller bygge fantasifulle biler som kan kjøres på den gigantiske bilbanen.
I Vitensenteret kan du leke og lære; alt fra å teste reaksjonstid og ta kule fargeblandede selfies til å jage virtuelle fisker og konkurrere med en venn om å ha mest hjernekontroll.
Klikk her for mer info

Bymuseet

Kanskje du har lyst å bli litt bedre kjent med Oslos historie? Byens eget museum presenterer Oslos historie ved hjelp av modeller, malerier, fotografier og gjenskapte miljøer. Blant utstillingene er Drabantbyutstillingen, Teaterutstillingen og OsLove – byhistorie for nybegynnere. Ved museet ligger Frogner Hovedgård, som inneholder flotte saler og interiører fra ca. 1750-1900.
Klikk her for mer info

Munch Museet

I Munchmuseet finnes Edvard Munchs gave til Oslo by. Den inneholder bl.a. 1 100 malerier, 4 500 tegninger og akvareller, ca. 18 000 grafiske arbeider, 6 000 bøker, brev og andre dokumenter. Museet har audioguider på norsk og engelsk, museumsbutikk og en permanent dokumentarutstilling. Kontinuerlig filmvisning om Edvard Munchs liv og kunst i museets åpningstid.
Klikk her for mer info

Omvisning på det Kongelige Slott

Kanskje du har en liten drøm om å få ta en titt på innsiden av det Kongelig Slott? Det kongelige slott er åpent for publikum om sommeren. Publikum får en guidet omvisning i Slottets vakreste representasjonsrom: Statsrådsgarderoben, Ministersalongen, Statsrådssalen, Den hvite salong, Kong Haakon VII suite, Øvre Vestibyle, Fugleværelset, Speilsalen, Daglig Spisesal, Lille Festsal, Store Festsal og Store Spisesal. Dette varer i ca. 1 time.
Klikk her for mer info

Det Kogelige Slottet (Bilde: istock)

Nasjonalgalleriet

Norges største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer befinner seg på Nasjonalgalleriet, etablert i 1837. Museet presenterer eldre kunst med hovedvekt på det norske gjennom både permanente og skiftende utstillinger. Den faste utstillingen Livets dans, Samlingen fra antikken til 1950 vises i 2. etasje. Her finnes høydepunkter og nasjonale ikoner fra antikken til midten av 1900-tallet. Her ligger også Munch-salen med flere av Edvard Munchs mest kjente verker. I Eventyrrommet møter du nøkken, prinsesser, troll og andre eventyrmotiver fra museets rikholdige samlinger. I det nye tegnerommet kan du prøve deg frem med myk og hard blyant og la deg inspirere av Gustav Vigelands skulptur Mor og barn (1907), som er plassert midt i rommet.
Klikk her for mer info

Astrup Fernley Museet

Astrup Fearnley-samlingen er en av Nord-Europas viktigste samlinger av moderne kunst og samtidskunst. I tillegg har museet skiftende utstillinger med ledende samtidskunstnere. Det nye museumsbygget er tegnet av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano, og åpnet dørene for publikum den 29. september 2012 med utstillingen To Be With Art Is All We Ask. Museet presenterer skiftende utstillinger av ledende internasjonal og norsk samtidskunst og har etablert seg som en viktig institusjon for visning og formidling av internasjonal samtidskunst. Museet disponerer en betydelig samling av norsk og internasjonal samtidskunst fra 1960-tallet til i dag, og et utvalg fra samlingen er utstilt i ett av museets to bygg på Tjuvholmen. I det andre bygget, ytterst på skjæret mot Oslofjorden, vises skiftende utstillinger.
Klikk her for mer info

Astrup Ferley Museum (BIlde; Istock)

Småflaskemuseet

Et museum litt utenom det vanlige der du kan se verdens største samling av miniatyrflasker: 53 000 flasker fordelt på over 50 installasjoner i tre etasjer. Her kan du bl.a. se flasker fylt av frukt og bær, ormer og mus, for å nevne noe. I tillegg kan man få vite hva skottene har under kilten og hvordan det ser ut inne i et bordell. De har også en sklie ned til et skrekkrom, om du ikke er av den skvetne typen.
Klikk her for mer info