Mye har skjedd på Tøyen

Mye har skjedd på Tøyen de siste årene, og her er noen av grunnene til at vi elsker Tøyensenteret. 

Postkontoret

Postkontoret er en bar/restaurant/scene som ligger i de gamle lokalene til postkontoret på Tøyen. Det er Cin Cin Pizzeria som står for den nydelige italienske pizzaen. De har en egen deigoppskrift, marinader, tomatsaus og rømmedressing, og bruker kun ferske råvarer for å få den unike smaken. Pizzaen Tømmermann anbefales for de som er glad i en god pizza med mye fyll! Menyen finner du her. De arrangere også konserter der bla. Casa Murilo, Comet Kid og Luke Eliott har stått på scenen. Følg de på Facebook for oppdatering på hva som skjer fremover.
IMG_1969FullSizeRender (1)
 
 

Human Mote

Human Mote drives av de samme personene som står bak Postkontoret. Human Mote har tatt navnet etter den gamle kjoleforretningen som var i samme lokalet før. Kjoleforretningen gjenoppstår nå som en klassisk coctailbar med barstoler, skinnimitert sofa langs veggen med store speil over, og et intenst rødt neonskilt med logoen over den lange sofaen. Human Mote holder åpent hver dag fra kl 10. om morgenen til midnatt og til klokken 03 i helgene. Om du er ute etter en god kopp kaffe eller en drink utenom det vanlige, ta turen innom de hyggelige folkene på Human Mote. De har også uteservering nå i sommer!
FullSizeRender (4) FullSizeRender (3)

Biblo Tøyen – voksne ingen adgang!

Biblo Tøyen er et unikt bibliotek, kun for de mellom 10 og 15 år. Her har voksne ingen adgang.
Dette må være et av de fineste bibliotekene i landet! Biblo Tøyen retter mot de unge der de kan komme alene, eller sammen med venner. De kan lese bok, lage musikk, mat eller programmere dataspill, animere, spille, tegne, bruke 3d printer, kle seg ut, bygge lego, få hjelp med lekser – bare fantasien setter grenser. Interiøret er noe helt for seg selv, man kan slappe av i en av skiheisene i taket, høre en bok bli lest for deg i hula i veggen eller drikke en kopp varm te i kjøkkenlastebilen. Her er alle velkommen – så lenge du er mellom 10 og 15 år! 🙂
For de voksne kan man gå litt lenger opp så kommer man til hovedbibliotekt på Tøyen. Lokalet har det samme inspirerende interiøret som gjør at man vil sitte der lenge med en bok i handen, lese avisen eller flytte “hjemmekontoret” hit.
FullSizeRender (7) FullSizeRender (6)

Melt

Om du er fysen på en god curry rett eller rett og slett bare craver litt thaimat, stikk innom Melt Thai kitchen. De tilbyr ferske og tradisjonelle retter laget med de beste råvarene. I følge hjemmesiden er rettene deres delikat tilberedt av thailanske kokker, som bygger rettene på thailandske orginaloppskrifter. Her kan man stikke innom for en hyggelig, urban og uformell matbit i en behagelig atmosfære  når som helst på dagen.Om du har mest lyst å kose deg i sofaen med en god middag er det ingen problem – de tilbyr takeaway.
IMG_1987 IMG_1989

Nord og Natt

Nord er en kaffe og blingesbar med fantastisk kaffe fra sitt eget brenneri og blingser og salater laget ferskt på lokale råvarer på dagen. De har drypp kaffe med sesongens utvalgte bønner, ferskt brød og bakst fra eget bakeri 7 dager i uken. De har også et eget rom som kan leies ut ut på dagtid til foredrag, arrangementer og annen moro. På kvelden finner de frem det beste av det nordiske sprit og øl leverandører har å by på og blir gjort om til en coctailbar. Som de skriver på nettsiden sin: “Etterjobbkos tirsdag til torsdag, fredag og lørdag er det full guffe og søndag ordner vi deg opp med alt du trenger for å overleve dagen…”
I november åpnet bydelsrestauranten i nabolokalet. Nord og natt tilbyr en tre-retters sesongmeny som kan utvides til en femretter, dessuten en bistromeny der vi biter oss merke i oksegryte, vegetarburger med kantarellfrikasse og okseburger med akevitt. Dessuten tilbyr de dagens middag til en “fornuftig pris” og søndagsbuffet.
FullSizeRender (10) FullSizeRender (11)
 
Kilder: Biblo Tøyen, Nord og Natt, Melt, Postkontoret