Beste badeplassene i Oslo

Solen skinner i all sin prakt, og det er meldt over 25 grader i helgen! Hvor er den beste plassen for å ta seg en dukkert i varmen?

Hovedøya

Hovedøya er en historisk øy i Oslofjorden, og her kan du kombinere sightseeing med solbading! Noe av det du kan oppleve er klosterruiner fra 1100 tallet, rester av skipsverft fra 1640, folkebad fra begynnelsen av 1914 og historiske bygninger. Det er mange flotte badeplasser på Hovedøya, både sandstrand, gressletter og bakker, knauser, fjell og svaberg. Her kan man gå litt sine egne veier for å finne den perfekte spot. På øya finner du også sanitæranlegg, brygge, telefon, kiosk/kafé, gjestebrygge, fiskeplasser, toalett for rullestolbrukere.For å komme hit må du ta ferge (noe som også gjør det til en liten utflukt) fra Rådhuset der du betaler vanlig sporveistakst. Det er hyppige avganger om sommeren.
IMG_2045 IMG_2038

Langøyene

Langøyene er verdt et besøk uansett om du skal bade, campe, fiske eller gå tur. Langøyene var egentlig to øyer, Nordre Langøya og Søndre Langøya der sundet mellom dem var Oslos søppelfylling frem til 1949. Sundet er nå flott gresslette med god plass til ballspill og lek. Langøyene ligger i Nesodden kommune, og er flittig besøkt gjennom hele sommersesongen. Det er også mulig å sette opp telt for overnatting her. For å komme hit må du ta ferge fra Rådhuset.

Bilde: Visitoslo.no

Bilde: Visitoslo.no

Huk

Denne badeplassen er en av Oslos mest populære og fineste badesteder. Om man ønsker sydenfølelsen midt i Oslo er dette plassen å dra til! Hukodden ligger på Bygdøy og er et kommunalt friområde. Badeplassen har sandstrand, store gressletter som er egnet for soling og ballspill, og svaberg man kan ligge og nyte solen på. Ytterst på odden mot sør ligger Hukodden strandrestaurant, og ytterst mot odden mot øst er det kai med badebåtforbindelse til Oslo. For å komme seg til denne herlige badeplassen kan du med offentlig kommunikasjon ta buss nr 30 mot Bygdøy. Velger du å ta bilen er der en avgiftsbelagt parkeringsplass like ved badeplassen.
 

Bilde: Oslofjorden.com

Bilde: Oslofjorden.com

Sognsvann

Om man har lyst å komme seg bort fra byens mas og tjas er Sognsvann en fin plass å dra til. Dette er et område som har kjempefine tur, leke- og badeområder, og er populært og flittig brukt hele året. For å komme seg hit tar du T-bane nr 3 fra sentrum til Sognsvann, kommer du med bil er det gode parkeringsmuligheter.

sognsvann_oslo_info1

Bilde: Oslofjorden.com

Tjuvholmen

Tjuvholmen sjøbad ligger ytterst på Tjuvholmen, sør for Aker brygge – rett ved det nye Astrup Fearnley Museet. Dette er en flott park med skulpturer og gressplen for solbading, selve stranda har små steiner som vil duppe tærne litt. De som er mer svømmedyktige har mulighet for en dukkert fra bryggekanten på utsiden, enda lenger ut er der en fin flytebrygge med et lite stupebrett og dusj. Her kan man nyte varmen fra solstrålene helt til sola går ned. Er man sulten er der flere spisesteder og butikker på Tjuvholmen og Aker Brygge.

Bilde: Oslofjorden.com

Bilde: Oslofjorden.com


Bogstadvannet
Her finnes en stor offentlig badeplass med bussforbindelse til sentrum. Området har gresslette og sandstrand. Kjører du bil kan du parkere like ved badeplassen. Offentlig kommunikasjon er buss nr 41 mot Sørkedalen.

Sollerudstranda

Beliggenhet bak Gjensidigebygget ved Lysaker. Her finner du faktisk en flott strandlinje med hvit sand. Det er en stor avgiftsbelagt parkeringsplass like ved stranden. Badeplassen ligger ca 300 meter fra Lysaker stasjon der buss og tog stopper.

Frognerbadet og Tøyenbadet

Om du heller vil bade i oppvarmet basseng har du alltids Frognerbadet og Tøyenbadet. Frognerbadet er et utendørsanlegg like ved Vigelandsparken og har 2 svømmebasseng, stupebasseng, vannsklie og eget barnebasseng med sklie. Vanntemperaturen er alltid minimum 25 grader. Tøyenbadet er et av de mer populære badene i Oslo der man har et 50 meter langt hovedbasseng i den store svømmehallen samt barnebasseng, vannsklie, treningsapparater, badstue, solarium og klatrevegg.
En oversikt over flere badeplasser finner du her.