Fargevalg i små rom

Hvilken innredning, farger eller tapet bruker man for å skape liv uten å miste romfølelsen i en liten leilighet?

I følge interiør designer og malermester Monica Furu gir hvitfargen ingen ting til et rom. Hun mener man ikke skal være redd for verken å bruke tapet eller sterke farger, men unngå de dypeste mørke. Lyse toner kan være lurt, der de varme og gyldene tonene skaper en god atmosfære i rommet samt skaper en dybde i rommet. Fargen trenger ikke gå over hele rommet.

Om man vil variere med farger og tapet er det lurt å holde seg til en hovedfarge. En slik løsning kan være spennende ved at den skaper en balanse, og kan være med på å sone inn eventuelt en liten kjøkkendel fra stue sier Furu.

Bruker samme farge på kjøkkeninnredningen og veggen vil det gi en helhet på et lite kjøkken. Det kan også være en tapet som vist i bilde nedenfor, men som nevnt tidligere er det lurt å holde seg til samme farge som en grunnfarge.

@monicafuru

@monicafuru

Struktur skal man være mer forsiktig med, for eksempel en grov rustikk vegg med murstein eller murpuss kan virke negativt for romfølelsen. I følge Monica vil dette være for kraftige og tunge materialer som stjeler oppmerksomhet og romfølelsen.

Ikke bare veggen

Ved å ta igjen fargene som ligger i en eventuelt tapet på vegg i dekor i rommet, som eventuelt blomster eller planter i rommet, som Monica har gjort i sin stue. Vi ser også at formene i tapetet er tatt opp igjen på bordplaten i spiseområdet.

@monicafuru

@monicafuru

En annen mulighet er å bruke fargene på lister langs vegger og dører. Monica sin morsomme variasjon på dette er å markere trappen i en farge fra tapetet i rommet. Dette skaper en god balanse og helet i rommet der den står.

Interiør med luft under

Et tips Monica gir oss er om man bruker møbler som ikke er så massive, men som skaper luft under. Møbler inspirert av 60 tallet er et godt eksempel på type letthet som Monica viser til. Benker eller skjenker med tynne plater, salongbord uten skuffer eller hyller for å vise gulvet (møbler med luft under). Bruk av et teppe i stue området kan være med på å ramme inn stuen.

@monicafuru

@monicafuru

Ved å ta igjen fargene eller detaljer fra rommet inn i interiøret skape en helhet for rommet. Ikke være redd for å bruke farger inn i små leiligheter eller rom. Det handler om å skape en balanse og en helhet. Ved bruk av mindre, smalere eller nettere møbler som tar opp eventuelle farger som man bruker på vegger kan en danne en romfølelse selv med farger og mønster.