Sirkuseventyr i Torshovparken

Til helgen braker det løs med Sirkusibyen 2016 i Torshovparken, der både store og små vil bli begeistret av spektakulære sirkuskunster fra noen av Nordens beste scenekunstnere.

Hva er Sirkusibyen?
Sirkusibyen er en sirkusfestival som varer fra fredag 2. September til søndag 11. September i Torshovparken. På festivalen kan du både bli underholdt og delta aktivt på workshops. Workshopene varierer fra rigging av sirkustelt til workshops i store akrobatiskesvev. Festivalen er beregnet for både barn og voksene, dagtid som kveldstid. Festivalen er satt i gang av produserende scenekunstkompaniet Cirkus Xanti, med kunstnerisk leder Sverre Waage i spissen. Arrangementet er i samarbeid med blant annet bydel Sagene, Oslo kommune og kulturrådet.
 
Bli med på….
Det er flere forestillinger og workshop som hele familien kan ta del i, både små og store. Noen av disse ser for eksempel Wakka Wakka av sirkus Stig og Henny, en forestilling for barn over 4 år. Et annet show en ikke må gå glipp av er super artistene i Natt på Munch-Museet hvor artisteriet består av 40 barn og unge i alderen 8 til 16 år.
 
Festivalen advarer foreldre om de ikke ønsker at barna skal starte på sirkus må de unngå den aktive forestillingen Sirkus nysgjerrig for barn fra 3 år. Her er det fare for høy latter og skrål, med høy ballføring, rokkering, sjonglering og akrobatiske kunster på stram line hvor barna får prøve seg på. I workshopen med Sirkus cirka kan barna prøve seg på god vaskeekte gammeldags sirkus. Her blir du introdusert for klovner, bengalske tigre, arabiske hester, akrobater og egyptiske danserinner.
 
Om man ikke ønsker å bli med, men bli underholdt av god gammeldags familieforestilling som inneholder luftartister, akrobater, sjonglører, fakirer, klovner og en vaskekte sirkusdirektør, er det SIRKUS SAHARA du må dra på. For ungdomsfamilien eller bare nysgjerrige voksene er forestillingen Cirq de Lux noe å oppleve. Dette er en spennende forestilling i luften og bakken. Vær klar for å bli sjokkert eller begeistret av en deilig miks av sirkus, sideshow, burlesque og musikk!
 
En opplevelse i ditt nærmiljø
Denne festivalen var en stor suksess i nærmiljøet vårt i fjor og vi regner med det blir en kanon sirkus fest i år også. Vurderer du å flytte til bydelen Sagene? Så anbefaler vi å komme og oppleve den levende bydelen i helgen og neste helg.
 

Marked, utekino, matfestival og andre happenings

Om ikke SirkusiByen er noe for deg er det flust i andre aktiviteter man kan holde på med i helgen. Sagene Skole skal ha loppemarked 3.-4. september, kl. 12-16 begge dager. Dette arrangeres hvert år i regi av Sagene skole musikkorps, og er en stor suksess for både de som trenger å bli kvitt lopper og de som er på jakt etter nye.
Er man glad i god mat og drikke må man ta turen til Rådhusplassen i løpet av helgen! MASTREIF er Norges største nationale matfestival og arrangeres årlig av Innovasjon Norge på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Dette er stedet å være for deg som er opptatt av norsk lokalmat- og drikkekultur. Du få mulighet til å smake på noe av det aller beste Norge har å by på hos flere hundre matboder, få med deg de siste mat-trendene samt delta på diverse kurs.
Ekebergrestauranten satser på fint vær og god stemning når de rigger opp til utekino med utsikt over Oslo. DJ sørger for “smektende toner fra kl 19” og 21.30 snurrer de filmen “Frihetens Regn”.
Søndag er den store markedsdagen der man finner Bondens marked i den botaniske hage fra kl 11-16, søndagsmarked på BLÅ og loppemarked på Birkelunden.
Ha en riktig fin helg!
Kilde; www.sirkuslandsbyen.no