SISTE UTNYTTELSE AV HØSTFERIEN

Høstferien nærmer seg slutten. Vi har samlet fem gode tips til aktiviteter ute som inne du og familien kan gjøre på tampen av ferien her i deilige Oslo by.

  1. Kom deg ut på tur

Det er få storbyer i Europa som har like kort vei til marka som Oslo. Så hva stopper deg i å benytte den nå i høstferien? Har du for eksempel opplevd utsikten fra Grefsenkollen, lunsj sammen med en spasertur rundt Sognsvann eller en dag i Østmarka med et koselig stopp ved Mariholtet Sportsstue. Tre gode eksempler på at man ikke trenger å dra langt unna Oslo for å oppleve naturen.

oslo-957825_1920

  1. Actionfylt høstferie

Et annet tips er om du ønsker en mer actionfylt eller fysisk aktiv opplevelse kan Oslo Sommerpark ved Tryvannstårnet være en ide. Her kan man svinge seg i toppen av trærne. Det er ni ulike løyper med ulik vanskelighetsgrad, noe som gjør sommerparken til en super aktivitet for både store og små. Om ikke høyder er helt aktiviteten for deg, tilbyr også Sommer Parken guidede sykkelturer fra Tryvann til Oslo sentrum. Toppsentret har også sykkelverksted og utleie av sykler og utstyr. Et annet sted som også er verdt å oppdage er Kikut der Kikutstua leier ut sykler til privatpersoner og grupper.

Sykkelen er også en fin måte å bli kjent med byen sin. Rundt om i Oslo finnes det flere fine destinasjoner å sykle til som for eksempel, rundt Bygdøy, sykle opp til Ekebergåsen hvor du kan nyte den flotte utsikten over Oslo eller så enkelt som å ta banen opp til Sognsvann og følg en av de flotte grusveier og stier. I marka kan du også ha som mål å besøke flere av Oslomarkas flotte stuer som Ullevålsseter, Kikut eller Rustadsaga.

  1. Turist i egen by

Har du vært på alle severdighetene Oslo har å tilby? Hva med å benytte siste del av høstferien til å bli kjent i egen by! Når var du sist på Nasjonalgalleriet, Munchmuseet, eller Ibsen-museet?

Nasjonalgalleriet – er vært et besøk. Her finner du Norges største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer. Museet har utstilt i hovedsak norske utstillinger, både permanente og skiftende.

Ibsen-museet – opplev Ibsens univers med en omvisning i Ibsen-museet i Henrik Ibsens gate 26 sentralt i Oslo sentrum. Omvisningen tar for seg mye om privatlivet til Ibsens siste år.  Ibsen-museet er en del av Norsk Folkemuseum og viser en unik utstilling av Arbins gate 1, Henrik Ibsens hjem de siste 11 årene av hans liv. Leiligheten er innredet slik den fremsto i Ibsens tid den gang han og hans kone Suzannah bodde der i 1895 til 1906. I denne leiligheten skrev Ibsen sine to siste dramatiske verker, “John Gabriel Borkmann” og “Når vi døde vågner”. Se også Ibsenmuseeet.no

Folkemuseet – Opplev den gammeldagse høstferien på folkemuseet “potetferie”. På folkemuseet kan du oppleve høstferien slik den var i gamledager. Vær med å sanke potetene som du igjen kan ta med deg hjem. I tillegg kan du bli med å lage “potetpuff” etter gammel oppskrift på stekt potetmos, samt hilse på alle dyrene og ta en tur med hest og vogn rundt om i folkemuseet.

Naturhistorisk museum – Her møter du på dinosaurer, eksotiske dyr, planter og mineraler. Naturhistorisk museum har Norges største samling av naturvitenskapelige objekter. Mye spennende for store og små. I høstferien kan du få med deg utstillingene “Stein og bein”, “Norske og utenlandske dyr” og “spør naturen”

Teknisk museum Ta turen til Teknisk Museum som arrangerer LEGO- festival, der du kan bli med å bygge ulike drømmekonstruksjoner og bli med i Lego konkurranser. “OBS: mellom 6. og 9. oktober kan du også se verdens største LEGO-skip på museet! Skipet måler 12 meter, veier litt under tre tonn og er svært lite sjødyktig – det består nemlig utelukkende av over en million LEGO-klosser” (tekniskmuseum.no).

lego-674880_1280

Frammuseet og Kon-Tiki museetOpplev og lær om de største polfarerne på Frammuseet. Noe av det største i museet er det sterke polfarerskipet, treskuten Fram. Her får du se hvordan de sov og levde i båten, men også om historiens mest kjente polekspedisjoner. Se også frammuseet.no. Rett ved siden av kan du besøke Kon-Tiki museet, der vi kan lære om Thor Heyerdahl og besetningsmedlem sin ferd over stillehavet med Kon-Tiki flåten. I utstillingen kan du også se de originale flåtene, Kon-Tiki og Ra II. Se også Kon-tiki.no.

Mathallen – Fra Fredag 7. oktober kl. 12:00 og gjennom hele helgen kan du oppleve noen av verdens beste kokker i aksjon på torget i Mathallen. Kokkelandslaget avholder sin OL-Generalprøve i Mathallen til helgen, mellom kl. 12:00 – 21:00. Se også mathallenoslo.no.

  1. Konserter og utstillinger

Fredag: Norwegian World Orchestra på Sentralen Oslo, Sekuoia på John Dee, Aslak Brimi: Tor Jonsson på Hovedsenen (Riksscenen) eller opplev god gammeldags Rock’n Roll med Lakameis på Herr Nilsen.

Lørdag: Den Norske Studenterssangforening i Kulturkirken Jakob, Kristian Kristensen spiller på Rokkefeller, Watsky spiller på Parkteatret Scene.

Søndag: Opplev Kortado: en akustisk aften på Nasjonal Jazzscene, Project Zedway: Gyptian/ B Flow/ Ice Cold/ Cactus/ Milz/ Ras Kinky/ Kayaman på John Dee eller en international orgelkonsert i Sofienberg kirke med Espen Melbø.