HUSKELISTE FØR FOTOGRAFEN KOMMER!

 
Alle ønsker å få flest mulig interessenter på visning. Det gjelder å kunne skille seg ut. Mye av dette starter med et godt bilde i markedsannonseringen. Derfor er klargjøring for fortografering en viktig del av bildet. Vi har under listet opp en del punkter det er lurt å klargjøre før fotografen kommer.  
 
Start gjerne ved kjøkkenet

 1. Kjøkkenbenken skal være skinnende ren og ryddet – det vil si at man tar bort kluter, såpeflasker, oppvaskbørste, gryter, vannkoker, brødrister etc. Benken skal være helt fri for alt.  
 2. Har du hyller eller rom over skap o.l. bør du fjerne alt som er plasert der.
 3. Rengjør meget godt spesielt få vekk fettflekker og støv som synes godt på et bilde.
 4. Noe som kan gjøre den store forskjellen er å plassere for eksempel ferske krydderplanter, ved stekeplaten eller ved et vindu. Om du har en god del benkplass kan frukt eller grønnsaker plasseres i et fat.
 5. Til slutt pynt opp et eventuelt spisebord med friske blomster

fossveien-10-a-1
Fortsett med stuen 

 1. Start med å rydde. Det vil si ting som fjernkontroller, ledninger, pyntegjenstander og annet overflødig. Dette gir deg en god oversikt over møblene og et rent utgangspunkt for videre styling. Samtidig husk å fjerne private bilder.
 2. Videre er det lurt å vurdere hvilke møblere som skal stå fremme og som ikke står i veien for å få frem en god romfølelse av stuen. Dette kan være å fjerne store stoler (TVstolen ved siden av sofaen, spillkonsoler etc) bytt ut mørke tepper med noen lyse eller ta de vekk. Jo mindre møbler uten om standar møbler som sofa, sofabord kanskje et skartoll eler TV-bord, jo bedre.
 3. Av de møblene  du har latt stå igjen og rommet forøvrig vaskes meget godt. Har du et ildsted/peis er det viktig å få rengjort dette godt før bildene.
 4. Til slutt pynt gjerne opp med blomster på stuebodet eller et skartoll som du har latt bli stående, stearinlys, puter i sofaen og eventuelt noen bøker i bokhyllen.

bentsegata-21-1
 
Videre er badet

 1. Start som de andre rommene med å rydde bort overflødige gjennstander. Dette kan være tannbørster, tannkrem, hårartikkler og såper ved vasken eller i dusjen, et rent sterilt utrykk er stikkordet.
 2. Alt av sannitetsartikkler bør fjernes som toalettbørsten, tolattpapir og toalettrullholder.
 3. Når du har fjernet alt av personligeartikkler er det viktig å få speil, glass og fliser til å skinne. Husk å skrubbe i fugene i dusjen spesielt.
 4. For å gi den siste underbare touch’n kan du velge ut et par håndklær i samme farge (evt. rulles eller brettes i formasjon på toalettet), pyntesåper, eller stearinlys ved vasken eller badekar.
 5. Husk å hold deg til en fargepallett, for å gi et helthetlig og rent utrykk.

maridalsveien-227-b-1
Soverommet

 1. Sørg for at det ikke ligger noe rot under sengen, oppe på skap, i hyller o.l. Plasser overflødige ting i skap.
 2. Re opp sengen og legg over et sengeteppe, eventuelt noen puter til pynt. Eventuelt legg dynen tversover sengern og brett ned på langsidene slik at sengen får en hotellfølelse (husk å hold dere til ensfarget sengetøy) om en ikke har et senge teppe.
 3. Tenk fargekombinasjoner – rolig eller høst trenden i duse rustikke, jordfarger.
 4. Pynt med stearinlys, blomster f.eks. i vinduskarmen og på nattbordet.

kyrre-grepps-gate-19-a