SENK SKULDRENE, DER ER JUL!

For julen 2016 er stikkordene enkle, hjemmekoselige, varme og gjestfrie detaljer som gjelder. Flere snakker om førjulstiden og julen som en stressende tid, det er ikke nødvendig. Uansett stil, klassisk eller minimalistisk er det to stikkord som utpeker seg – enkelt og hygge.

 

Farger og tekstiler

Julen er for mange rødt og grønt, men slik trenger det ikke nødvendigvis være. Tenk enkelt med pyntingen til advent og jul. Se over hvilke farger du allerede har i huset, hvilke grunnfarger du har og hva som kan kombineres med disse. En ren gjennomgående helhet kan skapes ved å holde seg til få farger i tillegg til grunnfargene. Ved å leke seg med tekstiler, farger og mønster kan mye skapes med det du har i hjemmet.
 
fabric-933413_1920Christmas candles and snowy fir branches over white wooden background with lightsabstract-1853999_1920spruce-1469093_1920fabric-540136_1920blur-1867393_1920
 

Sansene spiller inn

Man snakker mye om at julefreden har senket seg, men det er ikke alltid slik det føles. Flere føler at denne freden ikke kommer eller ikke skjer før selve julekvelden. Man skal pynte, kjøpe julegaver, pakke dem inn, bake alle de 7 sortene, julebord, juleselskap, juleavslutning og videre også videre. Hva med å bare roe ned stresset?  Har du tenkt på at ved bare å rydde huset kommer du langt? Tilføre noen blomster, kongler du finner i skogen eller bare en bolle med klementiner og stearinlys. Den gode juleduften og følelsen kan du få med et deilig duftlys, samle venner og familie til baking en helt vanlig hverdag (alt trenger ikke skje i helgen).
making-791111_1920Christmas table decoration
 

Julefesten

Hvordan pynte til selskap? Dette er et spørsmål som dukker opp hvert år. Stikkordet er igjen “gjør det enkelt” og bruk det du allerede har ute som inne. Ta med deg litt granbar fra jobb, under joggeturen på morgningen eller når du henter barna i barnehagen/skole. Sammen med noen julekuler fra juletreet og et par kubelys kan dette bli et flott julebord som ikke tar oppmerksomheten fra maten og selskapet som skal være i sentrum. For å få frem kosen kan du også legge til enkle kubbelys eller stearinlys iblandt granbaren i små kjøkkenglass.
candles-1843668_1920blur-1867393_1920  
 

Så senk skuldrene, få julefreden ved å tenke enkelt, bruke det du har i huset eller utenfor stuedøren! Riktig god jul og godt nytt år!