FRISK OPP BOLIGEN I JANUAR/FEBRUAR

Det er et nytt år og mange klør i fingrene etter å starte med oppussing eller bare en liten oppfriskning av boligen sin. I den forbindelse vil vi gi et par tips på veien. Tidligere i høst skrev vi om de nye flotte fargene fra Jotun LADY for 2017, som er et godt utgangspunkt for et fargevalg.
 
Det er lett og gå i fellen med å velge den hvite eller den grå fargen. Vi tenker ofte at den vil gå til alt og den er sikker. På samme tid tenker flere kanskje at en kan heller endre på interiøret når disse fargene ikke lenger er populære. Dette er nok bare en redsel og en myte for ikke å prøve det ukjente. Det er bare å senke skuldrene for en trenger ikke være redd for å sette litt farge på veggene i 2017.  Med de jordnære lyse nordiske farger i fargepaletten Nordic Living fra Jotun LADY kan selv den mest konservative nordmann finne sin farge.
Fargene har blitt inspirert av den nordiske vinter/høst naturen, skog, hav, fjell og siv. Et godt rolig og sofistikert uttrykk er perfekt for en klassisk tidløs stil uten å gå over til det sterile hvite eller helt grått. Det kan vel hende vi her oppe i nord blir tiltrukket av disse nydelige gyllne naturtrofargene.Nordic Living har lyse duse toner fra det gule sive til det isbelagte innsjøen.


En annen farge som kanskje kan være en vinner er Urban Living. Denne fargen er lett og leken, men med lyse rolige farger. De er inspirert av storbyene som Tokyo og San Francisco, med farger som trigger kreativiteten din. Fargene er lette og lyse vårlige toner som gir liv og som ikke trykker ned rommet. Et tips for den mest skeptiske er å bruke fargene på en vegg for eventuelt å skape en dybde i rommet eller bare for å skille ut soner.

Den siste farge paletten er mer vågal men har også dusere toner som kan være et godt alternativ for den skeptiske. Dette er Continental Living, som er inspirert av krydder markedet i Marrakesh i eventyrlige Marokko og Østen. Fargene bringer varmen og det eksotiske inn i det kalde nord og Nordmenns liv. De dype gyllne fargene holder som de andre også fast ved en jordnær grunntone som lett kan kombineres med både Nordic og Urban Living farge palettene.

Vi nordmenn ser mye mot det jordnære, stilrene, eller tidløse fargene, dette trenger ikke være fargeløst ved å velge hvit eller grått. Fargene for 2017 er som i 2016 fargetoner som er akkurat som vi nordmenn liker, nemlig tidløst og sofistikert.
Om du skal selge leiligheten er det å bruke farger ingen fare, dette bringer liv inn i boligen og kan skape gode følelser hos kjøper. En hvit vegg er vanskligere å selge enn en deilig Linblå farge.
For mer maletips les også «Tips til maling av boligen»