OSLO HADDE KLART STERKEST PRISVEKST I FEBRUAR!

Boligprisene i Oslo hadde klart sterkest prisvekst i februar med en oppgang på 1,6 prosent. Boligprisene i Norge steg i snitt med 0,8 prosent i februar 2017, skriver Eiendom Norge. Sesongjustert steg prisene på bolig med 0,6 prosent. Det vil si 13 prosent høyere enn på samme tid i fjor. 

 
– 2017 har som forventet startet med en solid vekst i boligprisene, og særlig Oslo har hatt en sterk oppgang i februar med 1,6 prosent. Likevel har året så langt hatt en mer moderat pristrend enn det vi hadde i store deler av fjoråret, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.
Dreyer forventer at denne moderate utviklingen vil vedvare i månedene som kommer. Totalt på landet er boligprisene 13,0 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Færre boliger solgt

I Oslo fortsetter trenden med få boliger på markedet, med en nedgang på 13,1 prosent. Oslo er den eneste byen som har nedgang i salg totalt i år sier Dreyer.
Totalt på landet ble det i februar solgt 6.878 boliger. Det vil si en 2,4 prosent nedgang fra samme tid i fjor. Boliger som ble solgt var på totalt 6.123 i februar i år. Dette er 5,3 prosent nedgang fra februar 2016.

Spent på Siv-effekten

Det var knyttet mye spenning til boligprisutviklingen etter den nye boliglånsforskriften tredde i kraft 1.januar i år. Boligene i Oslo ble i februar 1,6 prosent dyrere fra januar til februar. Det vil si i snitt 24 prosent økning fra samme tid i fjor, viser tall fra Eiendom Norge.
Dreyer mener effekten av de nye forskriftene uteblir foreløpig, men tror den nye boliglånsforskriften vil fungere på sikt.
Det er grunn til å anta at litt færre førstegangskjøpere nå får boliglån, samt at det blir litt færre som får store lån til de aller dyreste boligene og sekundærboliger, avslutter Dreyer.