BOLIGPRISENE I OSLO STEG MED 1,0 PROSENT I MARS

Norske boliger ble 0,7 prosent dyrere i forrige måned, målt i nominell prisendring fra februar. Oslo har nok en gang størst prisvekst blant storbyene med en stigning på 1,0 prosent i mars.

Tall Eiendom Norge la frem onsdag viser at boligprisene fremdeles øker, men har en mer dempet prisutvikling. – Boligprisene har i mars og gjennom hele første kvartal hatt en mer moderat utvikling enn vi hadde i store deler av 2016. Selv om det er for tidlig å konkludere med at vi er inne i et trendskifte, så ser vi tydelig en mer dempet prisutvikling, spesielt i Oslo, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Flere boliger

I løpet av mars måned ble det lagt ut 9.691 boliger for salg i Norge. Det er 35,0 prosent flere enn i mars 2016. Mye av denne økningen kan forklares av påskeeffekten. Hittil i år er det lagt ut 12,8 prosent flere boliger for salg i Norge enn på samme tid i fjor. -Det er kommet mange nye boliger for salg i løpet av måneden og akkumulert for første kvartal er antall boliger lagt ut for salg noe høyere enn i toppåret 2015. Størst økning i mars av de store byene har vi i Stavanger og Oslo.

12 måneders vekst 

12 måneders veksten er fortsatt høy, og mange områder har fremdeles en vekst på over 10 prosent. Østlandsområdene skiller seg ut og i Oslo ser vi en vekst siste år på 22,4 prosent. Det er en nedgang fra forrige måned, men fortsatt historisk høyt. Svakest utvikling har Stavanger hatt med en nedgang på 1,4 prosent.
– Som vi forventet ser det ut til at boliglånsforskriften nå har fått effekt på etterspørselssiden i boligmarkedet, og da særlig i Oslo. Vi ser i tillegg at de høye salgs- og igangsettingstallene i nyboligmarkedet bidrar til en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel. I sum tror vi dette vil resultere i en mer moderat prisutvikling i boligmarkedet i månedene som kommer, avslutter Dreyer.

Statistikk for Oslo:

  • Prisene steg med 1 prosent i mars
  • Endring siste år: 22,4 %
  • Gjennomsnittlig kvadratmeterpris: 72 979