PÅSKE I OSLO

Dropper du fjellet i påsken? Det er mange aktiviteter i Oslo man kan fylle herlige påskedager med.

Aktiviteter for barna 

Norsk Folkemuseum arrangere tradisjonell påskefeiring fra 8.- 17. april. Låven med dyrene er åpen, og man kan sitte på med hest og kjerre rundt i det åpne museet. Utstillingene innendørs er også åpen.
I Mathallen er det duket for bypåske med påskeaktiviteter skjærtorsdag, langfredag og påskeaften, for både små og store. Nyt deilig påskelunsj og sesongens beste råvarer. Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften er det eggmaling og andre påskeakvititeter for barna fra kl. 12.00 til 16. 00. Fra kl 16-20 på torsdag er det påskenøtter, og fredag Afterski med påskemat og DJ.

For den kulturelle

Flere spennende utstillinger holder åpent i påskehelgen, for eksempel:

Se siden Utstillinger i Oslo for flere utstillingstips.

Musikkopplevelser

Inferno Metal Festivalen blir som vanlig arrangert i påsken. Abbath og mer enn 30 ulike band skal opptre under årets festival 12. – 15 april. Andre høydepunkt denne påsken inkluderer, konsert i Oslo domkirke Fredag 14. april. Oslo Domkor og Barokkanerne fremfører under direksjon av Vivianne Sydnes Bachs største verk, Matteuspasjonen.  Med seg har de toppsolister fra Norge og Europa.

Påskekonsert med Det Norske kammerorkester og Det Norske Solistkor i Bøler kirke mandag 10.april og tirsdag 11.april kl. 19.00. Billettene koster 345 kr.

For de som håper på snø

Selv om man er i byen i påsken kan man unne seg en liten skitur eller to. Det er gjerne vårlig i byen i midten av april, men trolig vil det fortsatt være mulig å stå på ski i høyden. Oslo Vinterpark holder etter planen åpent 10–17 hver dag i påsken.
Det er som regel muligheter for langrenn i høytliggende deler av Oslomarka. Sjekk gjerne Skiforeningens tips til hvor det er best føre.