TURIST I EGEN BY

Turist i egen by er en utmerket mulighet til å oppleve steder i Oslo som du ikke har sett før. Og best av alt, det er helt gratis!


Turist i egen by er et arrangement for Oslos befolkning, som arrangeres av Oslo kommune og VisitOSLO i samarbeid med Oslos museer, attraksjoner og Ruter. Dette går av stabelen søndag 23.april.

Turist i egen by-passet

For å delta på Turist i egen by trenger du et Turist i egen by-pass. Med Turist i egen by-passet får du gratis inngang til en rekke attraksjoner og aktiviteter og rabatter på enkelte restauranter. Passet gir også gratis reise med T-bane, trikk, buss og båt i sone 1 (hele Oslo). Alle som møter opp i Oslo Rådhus og Oslo Visitor Centre denne dagen mellom 9.00– 16.00 vil få utdelt et gratis Turist i egen by-pass.

Tips til barnefamilier

Cinemateket kan du besøke Barnas filmrom og hente ut en fribillett til en valgfri filmvisning. På Barnekunstmuseet arrangeres det familieverksted, ansiktsmaling, oppgaveløype og kryssord med premie. På søndag kan du også oppleve en 30 meter lang hulevandring på Kon-Tiki Museet. Du kan se fossilet Ida og tyrannosaurusen Stan på  Naturhistorisk Museum eller bygge din egen båt og prøve de radiostyrte båtene på Norsk Maritimt Museum. På Norsk Folkemuseum er det eventyr ved peisen, lefsebakst og husdyr i fjøset.

Gratis adgang

På Astrup Fearnley museets samlingsbygg kan du i utstillingen “The World is Made of Stories” se verk fra en samling av internasjonal samtidskunst med kunstnere som Anselm Kiefer, Jeff Koons, Cindy Sherman og Damien Hirst. Det blir kreative aktiviteter for barn i alle aldre, boksalg og kunstprat 13.00, 14.00 og 15.00. Gratis Art Bag til alle! Museets spesialutstilling “Murakami by Murakami” i det andre bygget krever inngangsbillett.
Fire mumiekister og to mumier har fått evig liv i Historisk museum, hvor de forteller oss om livet og døden i Det gamle Egypt. Balsamering var viktig for egypterne, og ny forskning avslører stadig mer om mumienes ”indre liv”. Mumiene kom til Norge på 1800-tallet.
Mens vi venter på neste utstilling i Munchmuseet, “Mot skogen – Knausgård om Munch”, har de hentet fram et utvalg av Munchs malerier med motiver fra urbane miljøer her hjemme og ute i Europa. For turister i egen by kan de by på Telthusbakken en vinterkveld, Karl Johan i sol og regn, slagsmål på Vaterland og brann i bygårder på Grønland.

Observatoriet er et av Universitetet i Oslos eldste bygg. Bygningen er restaurert og fremstår i all sin prakt, slik den var rundt 1840. UiO har gleden av å invitere til omvisning i Observatoriet, som ligger bak Nasjonalbiblioteket ved Solli plass.
Bli med på en times gratis guidet vandring med byhistorie, byfornyelse, arkitektur og mye mer fra Piperviken til nyåpnede Vikaterrassen. Hva skjer i dag på Vestbanetomten og i Ruseløkkveien? Hvorfor ble Kongeterrassen stengt? Hvorfor heter skolen Ruseløkka når den faktisk ligger på Munkedammen?  Møt opp ved Nobels Fredssenter på Rå så får du svarene.
På søndag er det flere spisesteder som tilbyr rabatter til de som har turist i egen by-passet. Her får du fullt program og en oversikt over spisesteder.