SOLEN HAR MELDT SIN ANKOMST!

Våren har meldt sin ankomst og bedre skal det bli i helgen! Flere vil kanskje trekke ut mot de flotte strendene vi har i byen. Om det er for å grille, ha piknik eller kanskje falle for fristelsen å hoppe i vannet.


Det finnes flere flotte strender/badeplasser i nærheten og i byen. Vi kan anbefale Ingierstrand bad, Hvervenbukta, Sydstranda på Ulvøya eller Sørenga midt i byen.

Ingierstrand bad

Dette er en super badeplass et lite stykke unna sentrum, men som har gode bussforbindelse fra Jernbanetorget (se ruter.no). Ingierstrand bad har flere ganger fått toppskår for klart vann, flott sand og et hyggelig grøntområde. For de som liker å stupe har Ingierstrand også et stort og flott stupetårnanlegg, med flere avsatser. Langs muren ved badeplassen er det også supre forhold for krabbefiske.
Ingierstrand er en badeplass for alle og er godt tilrettelagt for bevegelighetshemmede.

Hvervenbukta

Hvervenbukta er også en badeplass i samme retning, ved Bunnefjorden, sørøst i Oslo. Her finner du to strender med deilig sand. I tillegg til sandstrand har Hvervenbukta også flotte svaberg og klart vann.
Som på Ingierstrand er det også på Hvervenbukta et godt krabbefikse område. Det er også godt tilrettelagt for bevegelighetshemmede. Hvervenbukta er et perfekt sted å tilbringe den varme helgen som kommer med familien eller vennegjengen.
Hvervenbukta har buss forbindelse 76 fra Helsfyr eller Buss 87 fra Jernbanetorget (se ruter.no).

Sydstranda (Ulvøya)

Helt sør på Ulvøya finner du badeplassen Sydstranda. Her kommer du lettes fram med en by-sykkel eller buss 85. På Sydstranda er det åpent og flott, med gressletter, svaberg og strender. Vannet er klart og det finnes et supert stupetårn for dem som våger å kaste seg ut i vannet. Dette er en super badeplass for vennegjengen til helgen. For å komme inn på strandområdet koster det 15,-  for barn og 30,- for voksne.

Sørenga

For dem som ikke vil dra ut av sentrum, er Sørenga et perfekt sted for helgen. Sørenga ligger sentralt til i indre fjord, helt ytterst på Sørenga i mellom middelalderparken og Sukkerbiten. Her er det fine bademuligheter fra både brygge og strand. Perfekt sted for byfolk i den vårvarmen som er meldt til helgen. Sørenga er en moderne og ny badeplass midt i byen, i nærhet til flere fasiliteter og godt tilrettelagt for bevegelighetshemmede.
For å komme seg hit kan du ta alt av kollektivt som stopper på Oslo S. Fra Oslo S går man forbi Operaen og deretter videre utover på Sørenga.
Om det frister med et bad i helgen, vil bade tematurene ligge mellom +4 og +8 grader, ifølge YR.no. Vi ønsker dere en riktig god helg og nyt den gode vårsolen fult ut!