GLEDELIG ALLEHELGENSAFTEN

Halloween, eller allehelgensaften, har kommet til Norge for fullt. Her får du noen tips til skumle aktiviteter.


Allehelgensaften, på engelsk Halloween, er dagen før allehelgensdag. Markeringen av kvelden er opprinnelig en kristen skikk som har utviklet seg til en ikke-religiøs feiring. Halloween kom til Norge på begynnelsen av 2000-tallet som en kulturimpuls fra USA og feires nå overalt i den vestlige verden der barn i alle aldre går utkledd i kostymer fra hus til hus for å få godteri i nabolaget.
Ingen planer i kveld? Her har du noen tips til aktiviteter.

Spøkelsesvandring

Populær spøkelsesvandring i gamle Christianias gater og rundt Akershus festning. Disse områdene er spekket med mystiske og spennende historier som har satt dype spor.

Knask eller knep

Det er mulig at alt du trenger for å få en liten skrekk i dag er å åpne døren for utkledde barn som går knask eller knep (trick or treat). Det kan være lurt å stoppe innom butikken etter jobb og kjøpe litt godteri som man kan gi ut. Ellers er det fare for at du blir utsatt for et lite knep!

Se en skrekkfilm på kino

Annabelle 2 , som er oppfølgeren til Anabelle som kom ut i 2014, vises på Ringen 2 i kveld. “Mange år etter det tragiske dødsfallet til den lille jenta deres, ønsker en dukkemaker og hans kone en nonne og flere foreldreløse jenter velkommen inn i deres hjem. Fort blir de målet for dukkemakerens besatte kreasjon… Annabelle”
Eller kanskje du vil se filmen IT? Den nye visualiseringen av Kings roman tar oss tilbake til Derry og klovnen Pennywise som kan få alle og enhver til å grøsse.