HAR DU RIKTIG FORSIKRING?

Har du kjøpt bolig nylig eller har du flyttet hyppig de siste årene? Er du sikker på forsikringen virkelig din dekker innbo og boligen om uhellet er ute?


 
Flere norske husstander er underforsikret forteller kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If til Hus og Bolig (2017). Mye av grunnene til dette er at livssituasjonene kan endre seg i løpet av et par år. Du har kanskje flyttet, familieforøkelse, flyttet sammen med kjæresten eller at man faktisk skaffer seg dyre og mer verdifulle gjenstander.
Det er verken lurt å være overforsikret eller underforsikret. Et godt tips er å sette seg ned en gang i året for å gå igjennom hva og hvordan forsikringene dekker i en eventuell krise.

3 tips for å rydde opp i forsikringene

Vilkår
Hva skal til for å utløse den enkelte forsikringen.
Få en oversikt over forsikringer du har som i utgangspunktet blir dekket i for eksempel innboforsikringen, reiseforsikringen eller lovverk. Et godt tips er å gå inn på Finansportalen.no, som hjelper deg med å sammenligne ulike vilkår fra de ulike forsikringene i markedet.
Hvilken forsikring bør du ha som boligeier?
1. Forsikret for de store katastrofene er en god regel å følge.
2. Har du råd til å bygge opp huset om det brenner ned med forsikringen?
3. Blir du alvorlig syk eller ufør, hvordan betales regningene dine?
4. Dekker forsikringen bunaden eller det kostbare stereoanlegget?
Velg en forsikring som faktisk dekker det du har av verdi i boligen og selve boligens verdi.
Unngå dobbelt forsikring?
Mange er dobbelt forsikret, spesielt gjelder det forsikringer som vi blir tilbudt ved kjøp av kostbare elektroniske varer. Dette kan for eksempel være forsikringer som i flere tilfeller er dekket av forbrukerkjøpsloven eller øvrige garantier ved kjøpet. Slike forsikringer kan være kostbare og helt unødvendige.
De forsikringen som du bør ha og som dekker flere av tilleggsforsikringene er: innboforsikring, villaforsikring og reiseforsikring.
Kilde:
huseierne.no
finansportalen.no