VINTERFERIE I OSLO

Vi er heldige her i Oslo med både byliv og flere vinteraktiviteter kun få minutter unna sentrum. Her er noen tips for hva du kan ta deg til i vinterferien i byen vår.

Vinteraktiviteter

Tryvann Vinterpark – Et ypperlig sted for både ski og snowboard. Tryvann Vinterpark er åpen hele uken med vanlige åpningstider. Man- fre: kl 10.00-22.00 og Lør & Søn: kl 10.00-17.00 (Wyller 09.00-17.00). Få også med deg frokostkjøring 07.00-10.00 i Wyller onsdag 21. februar!

Korketrekkeren – En uhyre moro aktivitet for både store og små. Du kjører fra Frognerseteren og helt ned til Midtstuen T-bane, ta banen opp til start igjen. Enten kan du bruke egen kjelke eller så kan du leie en hos Akeforeningen i Oslo som holder til like ved start. Utleien av kjelker har oppe alle dager fra kl. 10.00 – 18.00.

Ski i marka – Noe av det billigste du kan gjøre er å spenne på deg skiene, ta med termosen og ta turen ut i marka for en skitur eller gåtur. Oslo er omringet av flotte turområder på alle kanter, så det er ingen grunn for lang reisevei eller sofasitting i flott vintervær.
Vi har: Sørmarka, Østmarka, Gjelleråsen, Lillomarka, Romerriksåsen, Nordmarka, Krokskogen, Bærumsmarka, Vestmarka eller Kjekstadmarka. Et tips kan jo være å utforske et av skogområdene du ikke har besøkt enda.

Tøyenbadet – Om ikke uteaktivitet eller skiturer er noe for deg har byen mye å by på! Som et besøk på Tøyenbadet? Badet har oppe alle hverdager fra kl: 07.00 – 19.00 og helger fra kl: 09.00 – 19.00. De har både barnebasseng, rutsjebane og stupetårn.

Kulturelle innslag

Vinterferie på Munch Museet
Ta turen til Munchmuseet med ungene, og bli med på kunstverksted for alle barn mellom 10 og 13 år i vinterferien. Det blir bygget et pop-up-laboratorium for grafikk inne i Munchmuseet. Her kan barna få utforske nye og gamle grafiske teknikker der ungene kan være med på å utforme innholdet.

Verkstedet er begrenset til 20 barn pr. dag og koster kr. 100. Billetter kjøpes på forhånd via Munchmuseets nettsider. Alle barna registrerer seg ved ankomst, og må ha med matpakke og drikke.

Tre små griser
Ta med de minste på forestillingen «De tre små griser» et musikalsk eventyr om Grynt, Nuss og Nøff som skal ut i verden for å klare seg selv. Grynt er gymdronning, Nuss er miljøverner og Nøff er bokorm. De krangler og slåss som søsken flest og en dag er det ikke mer mat i trauet, så mamma må sende dem ut av barndommens grisebinge for å finne seg selv. Mamma vinker farvel og lover dem en grisetrygg verden. Men rundt hvert hjørne lurer ulven…

Forestillingen spilles mandag til fredag i Trikkestallen og passer perfekt for barn fra 3 år.

Sjokoladebesøk på Freia

Om en tur i marka med kvikklunsj og termos ikke er din greie, eller om været ikke er på din side, så kan en tur til Freiafabrikken være noe. I skrivende stund har Fabrikken ledige billetter hele vinterferien i det populære FreiaLand. Her kan barna lage sin egen drømmesjokolade og ikke minst få se hvordan sjokoladen blir laget fra bønnene til ferdig produkt.

Billetter for inngang koster 240kr.