PÅSKETIPS FOR BY OG FJELL!

Nå starter påsken for mange, og det er mye å finne på for både store og små, enten du er på hytta eller hjemme i byen. Vi har samlet sammen flere aktiviteter for både fjell- og bypåske under.

Bypåske

Aktiviteter for barna 
Flere av byens museer har aktiviteter for barn hver dag i påsken. Som for eksempel Folkemuseet eller teknisk museum. Eller besøke Mathallen som har aktiviteter fra tirsdag til torsdag.
Folkemuseet
Her kan museet skilte med påskestemning i Friluftsmuseet hele påskeuken. Det vil være både underholdning, krim og påsketradisjoner å oppleve her. Alt foregår fra 11.00 til 16.00. Vær med på å løse påskekrim, lage påskefigurer av marsipan, smake nybakte lefser eller male påskeegg.
Aktivitetskort får du kjøpt på Besøkssenteret for kun kr. 50, for å male egg og lage marsipanfigurer.
Teknisk Museum.
I påsken har Teknisk Museum åpent lørdag 24. mars – mandag 2. april: kl. 11–18. Her kan du blant annet bygge din egen robot med Lego, se vitenshow med flammer og vulkanbobler eller bli med på animasjonsverksted.
Mathallen
Fra tirsdag til torsdag kan alle barn være med på å male egg fra kl. 11.00 til 15.00 i Mathallen.
Her får de bli med på hele prosessen med å blåse ut egget til å male egget med overdreven kunst med glitter. Husk å ta med et tomt syltetøyglass eller lignende for å samle opp eggeplommen, for å ta med hjem å lage mat med slik at barna lærer å ikke kaste mat.
Barna kan også bli med på ansiktsmaling der de kan få velge mellom å bli malt som en påskehare eller påskekylling.
Påmelding skjer via billetto (kun kr. 25,- i påmeldingsavgift). Det er også mulighet for å melde seg på i baren på Torget i Mathallen.

 
For ungdom/voksene
Man trenger ikke dra på fjellet i påsken om man ønsker å få påskestemningen med ski på bena. Oslo Vinterpark har åpent hele påsken fra 10-17. Samt er det flotte muligheter for langrennstur i Oslomarka. Vi anbefaler å sjekke ut skiforeningens tips til hvor det er best føre.
Viste du at det har kommet en helt kanon badstue på SALT nede på Langkaia? En helt super avslutning på en lang skitur eller dag i bakken. De har åpent 25, 30 og 31 mars. Billetter får du kjøpt på TicketCo.

Hyttepåske

Tips til brettspill
Selvsagt må Monopol være med hver påske. Det verdensberømte brettspillet der du gjør forretninger med eiendom. Spillet har fått et nytt design og  har fått med seg en ny hurtigterning, som gjør spillet raskere og mer intenst.
Hva med 3 Man Chess? Her utfordres hjernecellene dine og får dem til å spinne. Nettavisen skriver at; «under det andre partiet vil du lure på hvorfor noen skulle ønske å spille sjakk på noen annen måte».
Det tredje spillet for i år er «Brunost, langrenn og lusekofte» et spørrespill hvor man får se hvor typisk norsk du faktisk er. Brunost, bunad og lusekofte er et supert underholdende spill, hvor du har ulike spørsmål som du kan tape eller får poeng på. Alt beror seg på hvor typisk norsk du er. Spørsmålene inneholder alt fra grilldresser, brunost og elg, til taxfree-kvoter, lørdagspizza og grensehandel.
 
Vinterleker ute
Selvsagt er det flere ting å foreta seg ute når det er påske og mange familier har flere tradisjoner med påskerenn, eller den deilige påsketuren med Kvikklunsj og appelsin i sekken. Det er bare fantasien som stopper aktivitetsnivået her. Men vi har samlet et par konkurranser/aktiviteter hele familien kan bli med på.

  • Bobkonkurranse eller skihopp med flaske (om man ikke har disse miniatyr hopperne).
  • Akekonkurranse med både fartsmåling og kreativitet.
  • Hoppkonkurranse – Bygge et lite hopp og får med hele familien på å se hvem som har den beste stilen og lengden.
  • Bygge snøhule med tunnel til solgropen eller solveggen.

Vi ønsker alle en riktig god påske!