BOLIGPRISSTATISTIKKEN 1.KVARTAL 2018

– Boligprisstatistikken 1. kvartal 2018 viser i de fleste områder en svak og moderat prisoppgang. Sterkest vekst hadde bydel Vestre Aker i Oslo med en oppgang på 3,6 prosent etterfulgt av Hammerfest med en vekst på 3,4 prosent, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Mandag 16.april ga Eiendom Norge ut boligprisstatistikken for 1. kvartal 2018 med de syv nye regionsrapporter, henholdsvis Viken m/Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.
Som et resultat av den større omleggingen av Eiendom Norges boligprisstatistikk fra 1. januar 2018, vil storpartene av de mindre områdene i statistikken nå få boligpristall per kvartal.
Regionsrapportene med oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner er nå tilgjengelig på eiendomnorge.no.
– Boligprisutviklingen i 2017 var den svakeste i Norge siden finanskrisen i 2007/08. I mange områder ser vi i 1. kvartal 2018 en svak oppgang i prisene. En oppgang er normalt for kvartalet, men prisutviklingen er svakere enn vanlig, og også negativ i enkelte områder. I Norge stiger vanligvis boligprisene i første halvår, mens de synker i andre halvår, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.
Mange kommuner i randsonen av Oslo og på Østlandet har vekst i boligprisene og sterkest 12 måneders vekst finner vi i Kragerø (7,8), Stange (7,0), Askim (6,9), Ringerike (6,8) Holmestrand (6,5), Alta (6,1) og Vesfn (6,1). Svakest 12 måneders vekst finner vi i Oslos bydeler Grorud (-10,8) og Østensjø (-10 ,3).
Fylkesboligprisstatistikken bygger på samme datagrunnlag som boligprisstatistikken, men utviklingen beregnes kvartalsvis. Dette gjør at tallene i fylkesrapportene kan avvike noe fra de månedlige statistikkene.
Du kan laste ned hele rapporten på Eiendom Norge.
Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS