STERK PRISVEKST I APRIL

Boligprisene i Norge steg med 1,8 prosent i april 2018 (Opp 0,9 prosent korrigert for sesongvariasjoner). I Oslo steg prisene med 2,4 prosent.  


Dette viser tall fra Eiendom Norge i samarbeid med Eiendomsverdi og Finn.no.
– Prisutviklingen i april er den sterkeste for april å være de siste ti årene, og alle de store byene har en sterk oppgang i prisene. Særlig utviklingen i de to største byene drar den nasjonale utviklingen opp. Fallet i boligprisene som vi observerte gjennom 2017 ser ut til å være over, og hvis denne utviklingen fortsetter vil 12 måneders veksten være positiv innen utgangen av første halvår 2018, sier Christian Vammervold Dreyer.

Tidlig påske

I april ble det solgt 8.072 boliger i Norge, noe som er 25,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017. I april ble det lagt ut 9.506 boliger for salg i Norge, noe som er 14,5 prosent flere enn i samme måned i fjor.
– Gjennomsnittlig salgstid er fortsatt høy sammenlignet med tidligere år. Men i spesielt Oslo og Bergen går salgstiden markant ned siden i vinter, noe som sannsynligvis skyldes at mange av boligene som ble lagt ut for salg før jul nå er solgt. De neste månedene preges ofte av svært høy aktivitet og vi forventer derfor at salgstiden vil fortsette å gå ned inn mot sommeren, sier Dreyer.
I april var det en oppgang i boligprisene i alle områder i Norge. Men mange områder i Norge har fortsatt en negativ 12 måneders vekst. Svakest 12 måneders vekst har Oslo med en nedgang på 3,8 prosent, mens Hamar m/Stange har den sterkeste utviklingen med en oppgang på 5,6 prosent.

HOVEDPUNKTENE FOR OSLO APRIL 2018:

  • Boligprisene steg med 2,4%
  • Gjennomsnittlig kvadratmeterpris: 69 527
  • Gjennomsnittlig totalpris: 4 893 868
  • Endring siste år: – 3,8%

Kilde: Eiendom Norge, Eiendomsverdi, Finn.no.