UTNYTT HVER KVADRATMETER

Hvis lånet kun strekker til noen få kvadratmeter er det viktig å utnytte plassen godt. Det finnes mange gode løsninger for å ha mye oppbevaringsplass, uten at leiligheten ser overfylt ut. Her har vi samlet noen tips for hvordan man kan utnytte plassen best mulig.

Tenk prioriteringer. Hvilke møbler MÅ du ha? Er du glad i å invitere venner til middag vil trolig spisebord og stoler være på lista, mens mange kanskje vil klare seg fint med middagen ved sofabordet. Videre er det viktig å tenke på hvordan du kan utnytte de møblene du trenger best mulig.

SOFA:

Når det kommer til sofa er det, som med andre møbler, lurt å tenke på oppbevaring. På veldig liten plass kan det være fint å ha en sovesofa som også har oppbevaring til sengetøy. Dette kommer i mange ulike typer.

Hvem skulle tro at dette var en seng?
Vallentuna-serien fra IKEA gir mange gode muligheter. Kombiner et trivelig sittehjørne/uttrekkbar seng med en oppbevaringspuff, og du har komplett seng og fleksibelt møblement i stuen.
     

SENG:

For de som ikke er like ivrige på å re opp sofaen til en seng hver kveld, kan man finne en god løsning for dette også:

Den definitivt mest plassbesparende er køyesengen. Da kan du f.eks. kombinere sengeplass med sofakrok, og dermed utnytte plassen maksimalt.
Liker du deg ikke i høyden, vil en seng med god oppbevaring under være et godt alternativ. Disse får du i mange varianter, med skuffer til alle kanter – eller til og med et alternativ hvor du kan vippe opp hele sengen og ha plass til større ting, som støvsuger og strykebrett. En litt høyere seng – og vipps,  så har du 2-3 kvadratmeter med oppbevaring.

SPISESTUE:

Er du glad i å invitere til middag, vil det nok være naturlig å ha et spisebord stående.
Her vil det være lurt å kjøpe et med uttrekkbare klaffer eller et slagbord (hvor de ekstra platene henger på siden av bordet), så det ikke tar for mye plass til hverdags. Fordelen med uttrekkbare lemmer er at du til vanlig vil ha plass til tre personer rundt bordet – mens den tredje plassen blir blokkert av platen på et slagbord.
En annen mulighet er å ha to separate bord som kan stå inntil veggen til vanlig. Dette passer fint for de som klarer seg fint med sofabordet til daglig, men som vil ha muligheten til å ha et spisebord til gjester.

Istedenfor å bruke stoler, kan du bytte dem ut med puffer, som i eksempelet over. Da kan du få ekstra oppbevaringsplass, og de kan enkelt dras frem som ekstra sitteplasser om du skulle ha mange på besøk.
Du har som regel mer plass en du tror! Du må bare se etter mulighetene.
Det kan være vanskelig å se muligheter for romløsninger utifra bilder. Gå på visninger for å få en bedre oversikt, eller for å få inspirasjon til løsninger. Ta en titt på Schala & partners for å se hvilke leiligheter til salgs som kan være aktuelle for deg. Lykke til med boligjakten!
 
Bilder:        Bord med puffer: coolcreativity.com.         Andre bilder: IKEA.no