UTEPLASS SOM BEGEISTRER

Varmen og solen har for alvor gjort sitt inntog, og da er det fint å trekke seg tilbake i en ryddig og fin uteplass! Her er noen tips for å gjøre alt klart for å hygge seg i solsteiken.

Rydd!

Det første man  bør gjør er å rydde bort alt som har samlet seg opp gjennom vinteren og høsten.  Fjern alt du ikke bruker og rydd opp i hageredskapene. Fei rent, rak og skap en rolig og ryddig atmosfære

Frem med vaskeutstyet.

Etter at man har ryddet bort alt det man ikke trenger, er det på tide med en real vaskerunde. Her må alt støvet og skitten bort slik at man kan nyte solen uten å tenke på støvkorn som svever rundt. Gjør rent med varmt vann, og hvis du har mulighet kan du spyle alle flater og utemøbler med vannslange.

Klargjør grillen. 

I løpet av vinteren kan det ha havnet mye rart i grillen – smuss, småstein, fuglefjær og alle mulige småkryp. Ikke spesielt appetittlig å lage mat i! Hvis det fortsatt er klissete grilloljerester i den, strø over bakepulver og la stå i 24 timer før du tørker det av og skrubber grillen skikkelig med et sterkt rengjøringsmiddel.

Vask vinduer.

Det er ikke bare overflater og gulv som trenger en god grundig skrubb. Det er vel litt hyggelig å kunne se ut på sin nye fine uteplass gjennom skinnende rene vinduer vel? Ta frem nal og pusseklut, og skur til vinduene er skinnende rene.

Gjør det trivelig.

Og her kommer det morsomste av alle punktene: gjør det koselig! Ta frem det du vil av puter, potteplanter, blomsterkasser, møbler og stearinlys. Få frem din personlighet og særegenthet, og du kan kose deg glugg i hjel alle sommermånendene. Så lenge været holder seg da..