DETTE SKJER I OSLO I AUGUST!

Selv om ferien nærmer seg å være over, så er sommeren fortsatt her for fullt. Her er vår omfattende guide til hva man kan finne på i Oslo i august!

Musikk:

Findingsfestivalen: Denne festivalen går av stabelen for fjerde året på rad, og byr på to dager med EDM, pop og mye annet moro på Bislett stadion midt i sentrum.  Her kan du blant annet se Post Malone, Sigrid, Zara Larsson, Tiësto, Unge Ferrari+Arif, Steve Angello, Axwell & Ingrosso, Anna of the North og Datarock!
Dato: 17-18 august.
Billetter
 
Havna 0150: Vil du kjenne på den deilige havbrisen mens du nyter bra musikk? HAVNA 0150 er en helt ny festival. Møt opp på SALT i Oslo for beats og god mat! Med en helt egen intim setting midt i Oslos urbane lokasjon. Her kan du blant annet se Asap Ferg, Larsiveli, 2 chainz, YG, Onkl P og masse mer!
Dato: 24-25 august.
Billetter
 
Oslo Jazzfestival: Jazzfestivalen returnerer med store navn på programmet! Med både kjente norske og utenlandske musikere, spilles det fantastisk jazz på en rekke forskjellige scener rundt i byen, i løpet av 7 dager.
Dato: 11-18 august
Billetter
 
Syng-along kinosommer: I stedet for å dra for å høre andre opptre, kanskje du har en indre stjerne? Om du er glad i sang og film, er dette stedet for deg! SYNG arrangerer SYNG-along-kino hver onsdag gjennom hele august! Her kan du nyte en musikal på storskjerm og mellomskjerm, og synge med når du føler for det!
 
Onsdag 8. august: Rocky Horror Picture Show
Onsdag 15. august: High School Musical
Onsdag 22. august: The Lion King
Onsdag 29. august: Grease
Filmene starter klokken 19:00 og det er gratis inngang!
20 års aldersgrense.
 

Teater-tid:

Vandreteater Årringer i stein: Bli med på en vandring gjennom 700 år på Akershus festning! Her vil du møte skikkelser som Dronning Margrete, Knut Alvsson, Henrik Wergeland og andre!
Dato: 2-12 august
Praktisk informasjon: Fremmøte ved Besøkssenteret
Varighet: ca. 60 minutter.
Billetter
 
Karius og Baktus: Perfekt for hele familien! Teater Syklus viser Karius og Baktus av Thorbjørn Egner i Frognerparken! Teltet ligger ved Monolitten.
Dato: 2-5 august
Billetter
 

Oppdag Oslo:

Byvandring Harry Holes Oslo: Glad i Jo Nesbø? Bli med, og følg hans karakter gjennom Oslos gater! Turen går innom mange kjente steder fra bøkene, som blant annet Tinghuset, vannhullene Underwater Pub og Schrøder, Slottsparken, Egertorget og Sofies gate, der Harry bor.
Turen går fast hver tirsdag klokken 17.00 fra Best Western Karl Johan Hotell.
Billetter kjøpes direkte fra guiden (kontant/Vipps).
Det guides på norsk og engelsk.
Varighet: to timer.
 
Spøkelsesvandring: Den populære spøkelsesvandringen går fra gamle Christianias gater og rundt Akershus festning. Disse områdene er spekket med mystiske og spennende historier som har satt dype spor! Bli med og se hva som skjer!
Dato: Hver tirsdag og torsdag klokken 19:00
Varighet: ca 2 timer
Du trenger ikke å melde deg på, det holder å møte opp ca. fem minutter før avgang. Billetter kjøpes av guiden.
Merk: kun kontanter.
 
Sommer stand-up: I bakgården på Latter kan man nyte både mat, drikke og supermorsom underholdning! Helt frem til 1. september åpner Latter dørene og inviterer til Stand Up i bakgården. Det blir DJ-er og ferske komikere hver uke som vil holde temperaturen oppe, uansett vær!
Dato: Tirdag-Lørdag
Billetter 
 
VM i døds: Har du hørt om dette før? Dette er nok den merkeligste norske sporten! Den er nervepirrende og nok litt smertefull å se på. Dødsing er en stupesport hvor man skal holde seg i en positur så lenge man kan før man treffer vannet! Med andre ord ikke for pyser!
Dato: 18 august
Billetter

“Uten mat og drikke…”:

Grunerløkka Mikrobryggfestival: Grünerløkka Brygghus inviterer til Grünerløkka Mikrobryggfestivafor ellevte gang! Dette er en festival hvor om lag 20 mikrobryggerier fra inn- og utland sørger for godt drikke. Grünerløkka Brygghus’ pub og Vespa og Humla stiller også med deilig mat basert på gode råvarer!
Dato: 23-25 august
Billetter: Kjøpes på stedet
 
Salt lakrisfest: SALT på langkaia inviterer til den første og gratis utgaven av lakrisfest! Her blir det lakrisbar (i tillegg til vanlige barer), salg av spennende lakris, sauna, fest og mer lakris! I tillegg kan du nyte Oslos største uteservering, DJ, et beduin-inspirert telt, vannpipe-stand og flere restauranter! For dem som ikke liker ammoniumklorid i lakrisen sin, blir det også søt lakris å få kjøpt.
Dato: 17-18 august
 
Her er det mange gode grunner til å se frem til sensommeren i Oslo!
Er du typen som ikke klarer å vente med å begynne på studiene? Se våre tips til hvordan å skape en hyggelig arbeidskrok i hjemmet.