VINTAGESHOPPING I OSLO

Å kjøpe brukt blir stadig mer populært, både med hensyn til miljøet, pengeboka og stilen i klesskapet. Oslo er full av små og store butikker med skjulte skatter.

 
Her kan man starte på toppen av Grünerløkka med Velouria Vintage, en av Oslos mest besøkte vintagebutikker. Her finner du klær fra 60-, 70- og 80-tallet. Med sin ryddige oversikt over klær, sko og vesker har du mulighet til å finne noe til enhver smak.  Bonus: De selger også designervesker til en rimeligere pris, og er kjent for sine kule cowboy boots.
Thorvald Meyers gate 34
www.velouriavintage.no
 
Er du på jakt etter luksuriøse designermerker til redusert pris, er MA Vintage på Briskeby verdt å ta turen innom. Dette er en av byens beste motebutikker med kjoler, blazere, sko, skjørt og vesker fra blant annet Chanel, Prada, Balenciaga, YSL, Valentino. Mange av varene er kun én sesong gamle, og har fortsatt original prislapp på.
Briskebyveien 28
Instagram: @maoslovintage
 
Helt nederst på Grünerløkka ved Ankerbrua ligger Maritabutikken. I vinduet kan du se alt fra sykler, speil og store pyntegjenstander i gull. Her finner du antikviteter, klokker, møbler, lamper, bilder, hyller, teknologi, verktøy, sportsutstyr og mye mer. De har også sin egen transportavdeling og sykkelverksted!
Markveien 67
https://marita.no/

 
Etter en lang dag med skattejakt kan det anbefales å ta turen innom den søte kafeen Retrolykke kaffebar på Grünerløkka. Her kan du nyte et stykke kake, kaffe og kanskje finne deg noe kult fra 1950-tallet? Retrolykke er full av nostalgi og god stemning, og er blant annet kjent for nydelige vafler. Dét bør være en perfekt avslutning etter en dag med skattejakt i egen by.
 
Markveien 33
Instagram: @retrolykkekaffebar