GREPENE DU KAN TA DERSOM BOLIGEN ER TUNGSOLGT

Det er ikke alltid like lett å få solgt boligen. Dersom boligen er tungsolgt er du nødt til å ta grep om situasjonen. Det viktigste, og oftest det folk slurver med, er presentasjonen. Potensielle kjøpere må få et godt førsteinntrykk slik at de ikke blir skremt bort før de har rukket å ringe på.

Her er 8 tips for å selge en tungsolgt bolig:

  1. Pakk bort personlige eiendeler. Det er viktig at boligen står i hovedfokus og ikke eiendelene dine. Vis kjøperen hvor potensialet i boligen ligger.
  2. Klipp plenen. Skap et godt førsteinntrykk og gjør det pent utvendig. Pass på at alt er ryddig og pent.
  3. Fiks åpenbare feil og mangler både inne og ute. Her kan du på mye igjen for pengene ved salg.
  4. Vask alt! Det er nå du skal være ekstra nøye og ta alle kriker og kroker. Husk at boligkjøpere ser alt.
  5. Rydd i garasje og boder. Vis folk oppbevaringspotensialet, det er ikke lett å se dersom alt rotet ligger der. Garasje og boder er noe mange vil ha. Har du det – vis det frem!
  6. Styling. Det kan ofte lønne seg å bruke litt penger på noen timer med profesjonell styling. Slik får du presentert boligen din på best mulig.
  7. Vurder prisen. Kan det lønne seg å senke prisantydningen for å få med flere potensielle kjøpere på visning? Og dersom du har eid boligen lenge trenger ikke en liten prisreduksjon bety et tap, men bare en litt mindre seier.
  8. Finn riktig megler for deg. Om du ikke er fornøyd med megleren din – bytt megler. Kanskje du har fått dårlige råd. Ikke nøl med å bytte megler dersom du føler at de ikke fungerer for deg.
  9. Annonsering. Hvor blir boligen din annonsert? Kan du annonsere boligen flere steder? Det finnes sosiale medier, andre digitale flater og også papirannonser. Din perfekte kjøper kan være hvor som helst, så sørg for å få ut budskapet.

Kilde: Hus&Bolig