HUSK Å FLYTTE STRØMMEN NÅR DU FLYTTER

Ikke fall i «strømfella»

Ordet felle blir ofte brukt om strøm i forbindelse med flytting, og det er ikke uten grunn. Glemmer du å flytte strømmen med deg kan det bli dyrt for deg.

Ikke betal for mye

Dersom du ikke har satt opp en strømavtale i din nye bolig får du likevel strøm. Nettselskapene i Norge er forpliktet til å levere strøm, selv om du ikke har valgt en strømleverandør. Ventestrøm, som det er kalt, leveres til en fastsatt pris som netteier har lov til å ta i de første 6 ukene etter at du har flyttet. Har du ikke valgt en strømleverandør etter 6 uker, havner du på det som kalles leveringsplikt hos nettleverandøren. Og det blir dyrt! Etter de 6 ukene kan netteier nemlig bestemme prisen – og den regninga ønsker du ikke å få.

Velg din strømleverandør

Om du er fornøyd med strømavtalen du har nå er det mulig å ta den med deg videre. Det første du må gjøre er å melde flytting til strøm- og nettleverandør, og gi beskjed om flyttedato og din nye adresse. Med moderne strømmålere blir strømmen lest automatisk hver time, så det er dermed mulig å registrere flytting tilbake i tid dersom det er nødvendig. Dette betyr at du slipper å måtte betale for strømmen i boligen du allerede har flyttet fra. Det kan allikevel være greit å lese av strømmen selv før du flytter, slik at du har full kontroll.
Ved flytting kan det også være smart å sammenligne ulike leverandører og prøve å finne en mer gunstig strømavtale. Men pass på at du ikke blir lurt av kampanjepriser, da disse prisene kan ofte endre seg etter kort tid. Det smarteste er å velge en strømleverandør som har vist seg billig over en lengre tid.
Kilder: Hafslund, Hus&Bolig