NÅ SKAL GULVENE "SKINNE"

Det er mørke gulv som er populære nå, og spesielt med mønstre. Yngre huseiere er mer eksperimentelle med gulvløsninger, hevder trendeksperter.


Trendeksperter mener at det i de kommende årene vil bli mer fokus på gulvet i hjemmet. Det er fremdeles viktig å velge gulv av god kvalitet som kan vare i mange år – men nå settes det fokus på at gulvet skal være en større del av designet i boligen, med bruk av farger, mønstre og tekstur.

Topp tips til gulvtrender 2018

1. Mønster
2. Steinfliser
3. Mørkere farger, f.eks grå, blå, rød og brun
4. Brede gulvplanker
For mønstrete alternativer, er klassiske tregulv med f.eks. flettemønster eller fiskeben det mest populære. Ønsker du å gi boligen et personlig preg, er gulv med unike mønstre, spennende farger eller uvanlige teksturer en fin måte å gjøre hjemmet ditt særegent.
Steingulv og fliser har også fått en stor økning i popularitet det siste året. Marokkanske fliser kan for eksempel pynte opp ganger og små rom for skape en mer spennende og innbydende atmosfære.

Mørke farger for lengst har inntatt veggene, og nå er det gulvene som står for tur. Det å velge gulv som passer til stilen og designet i boligen står i større fokus enn bare kvalitet og funksjon. Vi ser at mange fortsatt tar inspirasjon fra hotellstilen, med lange gardiner og store myke møbler – som sammen med de mørke gulvene og veggene gir et mer sofistikert og elegant preg på rommet.
I større rom kan enstavs parkett (også kalt heltregulv) med brede planker skape en mer lun og intim atmosfære. Dersom du ønsker å bruke brede planker i et lite rom, legg dem parallelt med den lengste veggen for å bidra til at rommet ser lengre ut (og for å gi deg en enklere kappe-jobb ved legging av gulvet). Det peneste er riktignok å legge  bordene langs med det innfallende lyset fra vinduene, slik at skjøtene ikke synes like godt.
Det rimelige alternativet til parkett – laminat – har lenge blitt sett på som et billig og dårlig alternativ, men mye har skjedd på laminat-fronten de siste årene. Laminatgulv er ektremt slitesterkt, er godt egnet for rom med gulvvarme, kommer i mange forskjellige mønstere og farger, og mange av dem er svært naturtro. Over de siste årene har laminatgulv derfor blitt det mest valgte materialet ved oppussing.
Ta hensyn til hvilken farge du har på veggene når du skal velge gulv. Gulvet er som regel den største og mest belyste overflaten i rommet og kan dermed påvirke de andre fargene i rommet. Et godt tips er å ta med seg prøver hjem og legge dem ut på gulvet, slik at man kan lettere se alle nyansene i rommet mot hverandre.
Kilde: ifi.no, fargerike.no

Bilde: Fargerike