BAD PÅ BUDSJETT

Oppussing av bad kan bli veldig dyrt, men det er ikke alltid nødvendig å totalrenovere. Vi fikk tips fra Marius Wang, Partner/Eiendomsmegler hos Schala & Partners.


Med noen små tips og triks kan du fornye badet og få et herlig friskt bad uten at det skal koste for mye. Dersom det må større tiltak til, er det fortsatt mye å spare på god planlegging.

Billige, men effektive triks

Er fugemassen blitt grå på badet, kan du gå over fugene med en fugepenn. Fugepennen inneholder maling, som dekker over misfargingen i fugene. I tillegg vil malingen i fugepennen forsegle fugen og gjøre det vanskeligere for skitt å sette seg. Hvit og lys grå er de vanligste variantene, og vil gjøre at badet ser mye friskere ut. Om du vil prøve deg på noe litt mer sprekt og fargerikt, så selges det også fugepenner i mange forskjellige farger som vil gi badet ditt en helt ny og spennende look!
Er du lei fargen på flisene på badet? Da kan du male dem. Det er enkelt og kan totalforvandle badet. Bare husk å velge en våtromsmaling som er fuktbestandig.
“Gå til innkjøp av nye håndklær og en ny såpedispenser, gjerne fra en interiørforretning. Innslag av grønne planter kan gi et moderne og tropisk uttrykk. Husk å velg planter som foretrekker varme, skyggefulle forhold og høy luftfuktighet. Belysning er også viktig, bruk lyspærer med hvitt lys, ikke gult. Dette er en enkel og rask måte å endre uttrykket på badet før visning.” sier Marius Wang, Partner/Eiendomsmegler hos Schala & Partners.

Rimeligere løsninger

Dersom du skal legge nye fliser men vil spare litt penger, kan du senke kostnadene ved å droppe flisene på vegger utenfor våtsonene på badet. De andre veggene kan du male, eller tapetsere i en kul tapet. Her er det mye å velge i! Skap f.eks din egen oase av tapet med motiv av grønne planter eller fargerike blomster. Bare husk å holde deg til de tørre sonene og velg helst våtromstapet eller -maling.
Hvis du vil bytte ut toalettet er det billigere med et gulvstående toalett enn et vegghengt. Om du drømmer om parkett, marmor eller betong på badet men har et begrenset budsjett, kan våtromsvinyl være tingen for deg. Det er lett å vedlikeholde og er vanntett.

Større renovasjon

Om du skal gjøre større arbeider på badet, er det viktig å planlegge godt. Få inn fagfolk under planleggingen slik at du vet hva som er mulig og ikke på ditt bad. Da kan dere også diskutere priser og finne ut hva som lar seg gjennomføre innenfor ditt budsjett. Ofte kan de komme med forslag og løsninger som du ikke hadde tenkt på. Husk å bruke godkjente fagpersoner! På f.eks. mittanbud.no er det mulig å hente inn tilbud fra flere rørleggere for å sammenligne pris og kvalitet.
Kilder: Skikkeligrørlegger, Klikk