RESTAURANTER I GAMLEBYEN & BJØRVIKA

Gamlebyen og Bjørvika har mye godt å by på når det gjelder mat. Her har vi samlet de beste anbefalingene fra Osloby.

Her burde du spise i Bjørvika:

Maaemo Elegant og fin restaurant for sesongmessig norsk meny i minimalistisk setting. Nordisk mat-tempel med tre stjerner i Michelinguiden. Denne restauranten er på listen over verdens 100 beste restauranter.
Nodee BarcodeModerne og elegant pan-asiatisk restaurant med en sushibar, som tilbyr dim sum og retter fra Robata-grill – hvor maten stekes på svært høy varme, i et kort tidsrom. Temperaturen i en Robata-grill kan komme helt opp i 700 grader celsius(!). Restauranten har 130 sitteplassser.
Vaaghals -“Kjendisrestauranten” med Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie og Arne Brimi i spissen, satser på nordisk gourmet. Vaaghals byr på nydelig mat og topp service.
Brasserie SanguineFolkelig fransk brasserie med inne- og uteservering. Holder til i Operahuset med en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Brasseriet kan friste med mye lekkert på tallerkenen og service i særklasse.
Stock – Uformelt og koselig spisested med klassiske retter. De sier det best selv: “Topp råvarer, røft tilberedt – og servert med signatur.” De har tidligere blitt kåret til byens beste entrecôte av Osloby.
Restaurant Edda – Nordisk restaurant med stor uteservering. Serverer ren, enkel og familiær samtidskost. Samtidskost er et konsept som skal beskrive både maten og stemningen hos Edda.  Maten skal være lett gjenkjennelig og de bruker nordiske tilberedningsprinsipper som graving, speking og røyking for å oppnå dette.

De beste restaurantene i Gamlebyen:

Ekebergrestauranten – Funkisrestaurant med fantastisk utsikt over Oslofjorden. Her finner du flere restauranter i ett. Gourmet-restauranten tilbyr menyer tilpasset sesongen, og av de beste råvarene.
Cafekontoret – Salater, pasta, wok, burgere, pizza, tapas og diverse små- og hovedretter. Cafékontoret tilbyr noe for en hver! God stemning i en avslappet atmosfære, god mat og godt drikke, trivelig betjening og en hyggelig opplevelse. Hyggelige priser i brune omgivelser i Gamlebyen.
Ladegården cafe – Italiensk steinovnsbakt pizza servert i gammelt lokale fra 1500-tallet i Gamlebyen. Osloby kåret de til byens beste pizza i 2014.
Kilde: Osloby