JULETRENDER 2018

Nå er det snart jul igjen, og det er på tide å dra frem alle julelysene og pynte stuen igjen. Lengter du kanskje etter å friske opp den gamle julepynten? Her er årets juletrender!


I år er det to hovedtrender: Den ene er “natur-jul”, med naturlige elementer og tradisjonelle mønstere som minner oss om julen fra barndommen. Den andre trenden er “elegant jul”,  for deg som elsker alt som glitrer og ikke holder tilbake på gull og luksus.

Natur-jul

Natur-jul handler om å bringe naturen inn i stuen med naturlige elementer som kongler, kvister og trær.  Dette, sammen med tradisjonelle mønstre og tekstiler, gir et skikkelig hjemmekoselig miljø. Det som er fint med denne trenden er at det trenger ikke å være avansert eller koste en formue. Kom deg ut i naturen og finn granbar, furutopper, mose og kvister. Alt kan brukes! Du kan f.eks kjøpe en halmring i blomsterbutikken, og pynte opp denne med granbar eller furu. Topp det hele med kongler eller rødt bånd for å lage en kjempefin dørkrans eller adventskrans med lys. Stuegranen er også veldig populær i år, og er et fint alternativ til det tradisjonelle juletreet for de som har lite plass. En annen løsning om man ikke har plass til et juletre, er å plassere greiner i en stor vase og dekorere med julepynt og lys.

Elegant jul

Denne trenden er en elegant og luksuriøs vri på den tradisjonelle julen. Årets fargepalett skal bestå av burgunder, pudderrosa og blått.  Bruk gjerne ulike fargenyanser innenfor samme farge. Kombiner dette med gull og glass for skape et eksklusivt uttrykk. Kjøp gjerne ekstra julekuler som du kan bruke som stemningsfull pynt, ikke bare på juletreet. 

Bilde fra Princess