FØRJUL I OSLO

Nå er det snart jul, og det er mye som skjer i Oslo. Her er noen av arrangementene som foregår i den herlige byen vår som kan få både store og små i julestemning.

Musikalske arrangementer

Oslo fagottkor inviterer igjen til storslått julefeiring i Folketeateret. Med større orkester og mer stæsj enn noen sinne, byr fagottene på en formidabel julefest der stress og gnål er erstattet av strass og glitter. Det er duket for en kveld med masse humor, stort show og vakker musikk som gir deg gåsehud der du minst venter det.
Siden første julekonsert i 2010 har Kurt Nilsen solgt ut konserthus over hele landet. Konserten har blitt et selvskrevet høydepunkt i adventstiden for mange. Den folkekjære musikeren tar med seg noen av Norges beste musikere og vil skape en spesiell inngang til julehøytiden for publikum. Det er fortsatt igjen billetter til konserten 12. desember i Oslo Spektrum, så løp og kjøp!
Sølvguttene er Norges mest populære tradisjonelle guttekor. Programmet på julekonserten byr på kjente og kjære julesanger og annen kormusikk. Sølvguttene holder i alt fire konserter i Oslo domkirke 15. og 16. desember

Teater/forestillinger

I år som i fjor spilles «Jul med Prøysen og Snekker Andersen» på Oslo Nye Trikkestallen. Dette er absolutt en forestilling for både liten og stor. En forestilling som gir den varme gode julefølelsen og en god start på høytiden.
Snøfall er en forestilling basert på NRKs julekalender på Oslos Nye Teater. Det er en historie om mot; om mot til å være seg selv, til å kjempe for det man tror på og til å møte det man frykter mest. Men først og fremst er det en historie om tilhørighet og det å ha noen som du deler noe med.
Det Andre Teatret er et impro-teater, som etter fjorårets suksess, gir oss en ny sesong med tsjekkisk julekaos! I Tre nøtter til WHAAAT?! får du oppleve den gode gamle julefilmen Tre Nøtter til Askepott slik du kjenner den. Ihvertfall fram til det banker på døra og dagens gjest dukker opp for å gjøre hva hen kan for å ødelegge. Alt kan virkelig skje når all verdens karakterer inviteres inn i denne norske norsk-tsjekkiske juletradisjonen.
Om du ikke har tatt med barna på “Putti Plutti Pott og julenissens skjegg” enda har du siste sjanse nå i helgen. Forestillingen er i Oslo Spektrum, og siste forestilling er søndag 16.desember. Ikke skyld på at “Du hakke tid” for “Hei hå, nå er det jul igjen!”

Julemarked

Søndager i advent er det julemarked rundt Blå. Her selges strikkeprodukter, smykker, keramikk, glasskunst, ullvarer, klær, LP-plater, leker, malerier, vesker m.m. Er du ikke helt i boks med julegavehandelen, er dette en gylden mulighet til å finne den unike gaven.
Prindsen Hage inviterer i år til et annerledes, edgy og koselig julemarked. Her kan du tusle rundt i lavvoer blant en rekke boder og aktiviteter. Det vil være rom for å spise god mat, ta en kopp gløgg foran peisen, teste ut kvalitetsøl og lytte til god musikk samtidig som du går på skattejakt blant markedsbodene. Her finner du kunst, keramikk, gjenbruk, matgaver, bøker, design, smykker, klær og mye mer.
Julemarkedet på Youngstorget finner du helt frem til 22.desember. Markedet består av ni store julepyntede lavvoer som er slått sammen til et stort innendørs marked. Her finner du et​​ ​​rikt​​ ​​og​​ ​​variert​​ ​​utvalg​ av julegaver og kortreist​​ mat, og ekte julestemning i lune omgivelser.
Julemarkedet Jul i vinterland holder til i Spikersuppa ved Karl Johans gate, og byr på julemagi for store og små. Her finner du salgsboder med flotte julegaver og juledelikatesser, og hele familien kan kose seg med ulike aktiviteter som hører førjulstiden til. Julemarkedet er der til helt til 23.desember.
Riktig god jul!
 
Kilder: Facebook og Visitoslo.no