JULEVERKSTED FOR STORE OG SMÅ

Det er så koselig å samle familie og venner til juleverksted. Men hva kan dere lage?


Få ting er så koselig som når store og små samles rundt bordet for å være kreative sammen. Vi har samlet noen ideer for julepynt og små gaver dere kan lage på juleverksted. Her er det bare å tenne lys, sette på julemusikken og kose seg med gløgg og julekaker mens man jobber med aktivitetene.

Julehus

For å lage søte små julehus trenger du: Hvitmaling, bomull og tomme melkekartonger. De voksne kan skjære ut vinduer, så kan de små male kartongene og bruke bomull som røyk fra pipa.

Pepperkaker på pinne

Rull ut pepperkakedeigen ekstra tykk og trykk inn et vått grillspyd før du legger det inn i ovnen. Pynt med fargerik melis, en rød sløyfe rundt pinnen og vips så har du en herlig liten gave til noen.

Fuglematstjerner

Disse er fine for de stakkars små fuglene som er ute i kulda. Smelt delfiafett og bland med fuglefrø. Legg pepperkakeformer (i form av stjerner eller hjerter) på et brett med bakepapir under. Hell formene halvfulle med blandingen og legg i en tråd (slik at du kan henge de opp senere) og hell deretter i resten av blandingen. La formene stå kjølig over natten. Og dermed har du fuglematstjerner eller -hjerter som kan henges ute.

Julekuler av garn

Blås opp vannballonger (de er ofte litt sterkere enn vanlige ballonger) så de blir på den størrelsen du ønsker at julekulene skal være. Smør først ballongene inn med olivenolje. Tynn deretter ut tapetlim med vann, klipp garnet du ønsker å bruke i ca en meter lange tråder og legg de i limblandingen. Deretter kan du surre tråden rundt ballongen. Når du er fornøyd med mengden garn lar du de tørke over natten. Når de er helt tørre kan du stikke hull på ballongen og fjerne ballongrestene gjennom hullene i kulen. Knyt tråd i kulen for lage en hempe, fest dem på en lysremse, eller bruk dem som borddekorasjon.

Julekuler med glitter

Har du noen kjedelige julekuler hjemme? Da kan du freshe dem opp med litt lim og glitter. Tegn på julekulene med penn og gå deretter over der du har tegnet med lim. Tøm så rikelig med glitter over. Det glitteret som ikke fester seg, heller du bare av. Nå har du originale julekuler å pynte med hjemme.