TREN HJEMME – LAG DITT EGET TRENINGSHJØRNE

Vi har begynt et nytt år – og for mange starten på et sunnere liv. Men dørstokkmila for å komme seg på treningsstudio kan være lang. Hvorfor ikke lage et eget treningsstudio hjemme der du kan trene i fred og ro?

Vil du trene av deg noe av ribbefettet fra julen, men syns det er for dyrt eller slitsomt å komme deg på treningstudio? Lag deg et lite treningshjørne hjemme slik at du ikke kan bruke unnskyldninger som dårlig vær, for mye folk på senteret eller for dårlig tid. Om du velger riktig utstyr trenger du verken mye plass eller mye penger.

Trang leilighet

Selv om du har en liten leilighet betyr ikke det at du trenger å bruke masse penger på dyre treningssentre. Mange øvelser krever kun at du bruker egen kroppsvekt. Da kommer du langt med å bare ha en treningsmatte, som er lett å rydde bort om du ikke vil ha noe stående i stuen. Om du vil ha mer utstyr burde du velge produkter som kan brukes til flere øvelser, da får du mer utnyttelse av plassen og pengene dine. Ved å variere treningen kommer du i form uten at du trenger å ha et helt treningsrom tilgjengelig.
Styrketrening egner seg godt i små leiligheter siden du bruker mindre og mer kontrollerte bevegelser enn kondisjonstrening. Du kan gjøre styrkeøvelser med kroppsvekt og et høyere antall repetisjoner for å få opp pulsen. Om du vil øke vekten kan du gå til innkjøp av kettlebells eller et lite manualsett som heller ikke tar mye plass. Annet utstyr som passer dersom du ikke har mye plass er: treningsstrikk, medisinball, gummibånd, foam ruller og hoppetau.

Dersom du har litt ekstra plass

Om du har et soverom eller kjellerstue som du ikke bruker, er det flott om du kan bruke det som et eget treningsrom. Tenk på hvilke apparater du vil ha, og beregn hvor stor plass du trenger.  Om du har plass kan du investere i en tredemølle, romaskin eller spinningsykkel. Du trenger ikke å kjøpe alle tre, finn ut av hvilken type aktivitet du liker best og kjøp deretter. Men tenk også over at man kan faktisk løpe og sykle ute. Kanskje det holder med apparater til styrketreningen?  Til styrketrening kan du kjøpe treningsstativ med vektstang og vektskiver, i tillegg til et manualsett. Annet utstyr som ikke tar fullt så mye plass er: TRX, stepkasse, balansebrett og hangups-stang. Kjøp produkter som passer til de aktivitetene du liker best, da er det større sjanse for at du bruker de.

Slik innreder du treningsrommet

Om du trener med vekter, kan det lønne seg å bruke en beskyttelsesmatte slik at du ikke ødelegger gulvet. Ikke bare beskytter den gulvet men den demper også lyd. Der du trener burde være et sted du ønsker å tilbringe tid. Treningsutstyr finnes i mange freshe farger som kan passe inn i de fleste stuer eller soverom. Pynt med planter og inspirerende sitater. Sett opp et speil der du skal trene. Det er alltid lurt å kunne se på seg selv når man trener, slik at du har kontroll på at du gjør øvelsene riktig. Rask og effektivt trening hjemme gir resultater, dersom du har disiplin til å gjennomføre treningen og presse dine egne grenser. 
Kilder: Hjemmetreningsbloggen & Boligmani