VINTERAKTIVITETER I OSLO

Selv om mange har tendens til å bli hjemme når det er kaldt ute er det ingen grunn til det. Oslo har mange flotte inne- og uteaktiviteter. Her har vi samlet noen tips fra Visit Oslo til hva du kan finne på..

Inne aktiviteter

Vikingskipmuseet er på Bygdøy og har verdens best bevarte vikingskip og mange spennende funn fra vikingtiden i Norge. Den nye opplevelsesfilmen Vikingtiden lever vises hele dagen i taket og på veggen inne på museet.

Thor Heyerdahl (1914–2002) vant verdensberømmelse da han i 1947 krysset Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki. På Kon-Tiki Museet kan du se det originale fartøyet og oppdaterte utstillinger om Thor Heyerdahls ekspedisjoner. Den Oscar-vinnende Kon-Tiki-filmen fra 1950 vises hver dag kl. 12 i kinoen i underetasjen.

I Munchmuseet finnes Edvard Munchs gave til Oslo by. Den inneholder bl.a. 1 100 malerier, 4 500 tegninger og akvareller, 18 000 grafiske arbeider, 6 000 bøker, brev og andre dokumenter.

Astrup Fearnley-samlingen er en av Nord-Europas viktigste samlinger av moderne kunst og samtidskunst. I tillegg har museet skiftende utstillinger med ledende samtidskunstnere. Museets samling fokuserer på individuelle banebrytende verk, snarere enn hele epoker og bevegelser.

Oslo Reptilpark er en liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, deriblant kvelerslanger, gekkoer, øgler, pilgiftfrosker, vakre taranteller, en dvergkrokodille, aper, skilpadder og fisk – og en sort enke, verdens giftigste edderkopp.

Norsk Teknisk Museum er et eldorado av lekende læring for utforskende i alle aldre. Mer enn 100 prøv-selv-installasjoner og rundt 25 temautstillinger om teknikk og medisin venter på deg, og hver helg og ferie kan du delta i et omfattende program.

Skimuseet i Holmenkollen ligger inne i fjellet under hoppbakken, og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan du oppleve skienes historie gjennom 4 000 år, se utstyr fra polarheltenes ekspedisjoner og se utstillingen om snowboard og moderne skikjøring.Fra utsiktsplatået på toppen av hopptårnet er det panoramautsikt over Oslo.

Nobelfredssenter er et opplevelsessenter der fredsprisvinnerne og deres engasjerende og banebrytende arbeid presenteres sammen med historien om Alfred Nobel. Faste installasjoner og skiftende utstillinger gir innsikt i aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Omvisninger, filmer og foredrag inviterer til refleksjon, debatt og engasjement.

Ute aktiviteter

Barnasholmenkollen er verdens største barneskirenn som arrangeres for 47. gang i 2019. Barn i alderen 3-12 år kan delta i skilek og uhøytidelige konkurranser, og alle som deltar får premie.

Korketrekkeren er Oslos mest populære akebakke som ble anlagt tidlig på 1900-tallet og går fra Frognerseteren til Midtstuen. Hvis du vil kjøre flere ganger kan du ta T-banen fra Midtstuen og opp til Frognerseteren igjen på 16 minutter. Det er gratis å ake i Korketrekkeren, men leie av trekjelke eller rodel koster ca. 100–150 kroner.

Oslo Vinterpark er det største skianlegget i Oslo-området, kun 30 minutter fra Oslo sentrum. Oslo Vinterpark har 11 heiser, 18 nedfarter og en fallhøyde på 381 meter, og samtlige nedfarter er flombelyst fem kvelder i uken.

Spikersuppa skøytebane er en gratis skøytebane mellom Stortinget og Nationaltheatret, midt i Oslo sentrum. Skøytebanen kan benyttes av alle, og er åpen hver dag hele vinteren, som regel fra slutten av november til mars.

Holmenkollen Skifestival holdes 8.–10. mars 2019. I over hundre år har verdens beste langrennsløpere og skihoppere møttes til dyst i Holmenkollen. Holmenkollen Skifestival arrangeres hver vinter med verdenscuprenn i langrenn, hopp og kombinert – en folkefest som trekker tusenvis av skientusiaster til stadion og ut i løypene.