BOLIGKJØP MED SMÅBARN

Prioriteringene til innholdet i boligen blir fort endret når det er små barn med i bildet. Her er våre tips til hva du burde ta hensyn til når du er på boligjakt.

Vær klar over dine behov

Om du har barn, eller planlegger å få barn, er det viktig å finne ut nøyaktig hva dine behov er. Hva trenger dere av lagringsplass? Går det fint å bo i fjerde etasje uten heis? Har dere tenkt til å ha flere barn, og hva betyr det for antall soverom?

Beliggenhet

Boligkjøpere i Oslo er de som i størst grad prioriterer beliggenhet over boligstandard. For de fleste småbarnsfamilier er beliggenhet viktigere enn tilstanden på boligen ved kjøp – og man vil helst bo i nabolag med andre småbarnsfamilier.

Det viktigste for mange barnefamilier er nærhet til skole og barnehage. Om det mulig for barna å gå til skolen eller for foreldre å trille til barnehagen vil dette gjøre hverdagen enklere. Vurder også beliggenheten i forhold til jobb. Dersom reiseveien er lang kan det fort bli stressende å hente og levere i barnehage.

Andre ting å vurdere er hvor langt det er til matbutikken og hvordan aktivitetstilbudet er i nærområdet. Det kan bli fryktelig stressende å få alt unnagjort i en travel hverdag dersom det er langt til butikken. Aktiviteter til barna kan fort bli oversett mens man på boligjakt, men det noe som de fleste familier setter veldig pris på etter de har flyttet inn. Derfor anbefaler vi å ta kontakt med en eiendomsmegler i området du kunne tenkt deg å kjøpe i. Meglere har god kunnskap om boligmiljøet og nabolaget.

Boligen

Når det gjelder selve boligen er det viktig å være ærlige om deres fremtidsplaner. Skal dere ha flere barn, og hvor mange soverom og bad vil dere trenge? Forhåpentligvis er dette et hjem dere skal ha i flere år fremover.

Vurder planløsningen. Soverommene til barna burde helst ikke være vegg i vegg med stue eller kjøkken, for å unngå å vekke barna etter leggetid. Det er også et pluss om hovedsoverom ikke er vegg i vegg med barnerom, slik at dere kan få litt ekstra privatliv. Med barn er det også viktigere å tenke på praktiske løsninger som heisadkomst og lagringsplass. Ekstra skap og boder vil gjøre hverdagen enklere.

Forsøk å unngå å kjøpe en bolig som trenger for mye vedlikehold og oppussing dersom dere har veldig små barn. Har dere virkelig tid og penger til å pusse opp en gammel bolig i tillegg til barn og en travel hverdag?

Les salgsoppgave, tilstandsrapport og egenerklæring nøye før visning. Dra på flere visninger for å få en oversikt over hva dere kan få for pengene i forskjellige områder. Ta kontakt med en av våre meglere i dag dersom du vurderer å selge eller kjøpe bolig. Vi har god lokal ekspertise og kan hjelpe dere med å finne deres perfekte bolig.