LANGRENN I OSLO

Nå er det flott skiføre i Oslo, og mange trekker ut i løypene når helgen kommer. Men hvorfor vente? Rundt omkring i Oslo kan du finne mange flotte lysløyper, hvor du kan bruke ettermiddagene dine – selv om det er mørkt ute.

Løyper i Oslo

Ifølge Visit Oslo har Oslo mer enn 2600 km med preparerte langrennsløyper – og om du vil på kveldstur er 90 km av løypene opplyste.

De fleste løypene er godt skiltet, men det er likevel anbefalt å bruke kart dersom du vil gå på lengre turer. Du kan kjøpe kart hos Den Norske Turistforening (DNT) og de fleste bokhandlere.

Det finnes totalt 44 markastuer langs løypene. 27 av markastuene serverer forfriskninger og 23 av markastuene har overnattingsmuligheter.

Opplyste løyper

Nøklevann – Denne turen er ca. 8 km lang og er perfekt for en kveldsrunde etter jobb. Det til lett å komme seg til løypa med t-bane fra sentrum til Ulsrud, Bogerud eller Bøler.

Lillomarka – Her kan du ta en tur på 3,5 km fra Grorud til Lilloseter og tilbake til Grorud. Et annet alternativ for å få en lenger tur, er å velge ruten helt ned til Ammerud.

Sognsvann – Dette er kanskje den mest klassiske løypen i Oslo. Ta t-banen til Sognsvann og ta løypen forbi Lille Åklungen og til Ullevålseter. Løypen er på 5,3 km og på Ullevålseter kan du få gode forfriskninger og koselig servering. Og om du er skikkelig sporty tar du turen ned igjen også! Du gå på den ene siden av Sognsvann opp og ta den andre siden på nedturen, men det er ikke belyst hele veien på andre siden.

Gjelleråsmarka – Denne løypa er ca. 3 km lang og går fra Stovner til Vestli. På veien finner du Liastua som er åpen hver søndag med servering.

Gullhaug – Lysløypa på Gullhaug går rundt den idylliske Eineåsen og er ca. 7,5 km lang. Du kan lett komme deg til Gullhaug med buss fra Oslo Bussterminal.

Frognerseteren til Skjennungstua – Her kan du ta en hyggelig tur til Skjennungstua på ca. 6 km forbi Tryvannet. Det er lysløype frem til Tryvann, og løypa starter like ved t-banestasjonen.