KJERRINGRÅD FOR VINTEREN

Nå burde du benytte deg av kulden og bruke disse tipsene for å fikse opp hjemme.

Luft dyna

Hvis du henger dynene ute i kulden kan du bli kvitt midd i sengen. Dynene burde henge ute i minst en time for å bli gjennomkalde. Det er fint om de kan henge under tak slik at de ikke blir fuktige. Heng dem også opp når du tar dem inn igjen slik at eventuell fukt raskt forsvinner. Dersom du har mulighet, er det også fint å lufte madrassen, men her vil det ta lengre tid før de blir helt kalde.

Rens teppet

Dersom teppene dine er litt møkkete er det perfekt å rense de i snøen. Gni teppet godt inn med snø og snøen vil trekke til seg møkket. Kost deretter av snøen og gjenta dette et par ganger. Tilslutt rister du teppet godt og henger det til tørk. Husk at det er viktig at det er tørt på begge sider før du legger det på plass igjen. Dersom du lar teppet ligge ute vil det, i likhet med dyna, også bli kvitt eventuelle midd,møll eller andre småkryp i teppet.

Avrime fryseren

Utnytt det at det er kaldt ute ved å avrime fryseren. Du kan legge maten fra fryseren i poser på balkongen eller terrassen mens du gjør dette. Dra ut kontakten på fryseren og sett en kjele med kokende vann i den. Om du har fryseskap må du huske å legge håndklær på gulvet under, slik at du fanger opp vannet som renner ut av fryseren når isen smelter.