TING VI GLEMMER NÅR VI SKAL KJØPE BOLIG

Det er mange ting å ha hensyn til når man skal kjøpe bolig. Ofte glemmer vi å vurdere det som kan virke som små ting men som har mye å si for vår trivsel etter vi har flyttet inn.

Alle vet at du skal ta hensyn til antall rom, kvadratmeter og pris når de skal kjøpe bolig, men ofte overser vi ting. Og det kan det hende vi kommer til å angre på senere.

Sollys

Vi som nordmenn vet alle sammen hvor mye sol kan påvirke hverdagen. Derfor er det også viktige å ta høyde for solforholdene i leiligheten du skal kjøpe. Om leiligheten har få og små vinduer kan den virke mørk og trist. Du vil også få mindre solys dersom vinduene er vendt mot nord. Dette kan også påvirke strømforbruket ditt dersom du må ha lys stående på på dagtid for å ha nok lys i leiligheten.

Støy

Når du er på visning er det ofte mye som foregår. Det er andre mennesker der og en megler som du gjerne vil snakke med. Derfor glemmer folk ofte å høre godt etter på støynivået. Det kan plutselig være annerledes når du skal legge deg første natten i leiligheten og får ikke sove pga trafikken utenfor. Derfor anbefaler vi også å besøke eiendommen flere ganger til forskjellige tider for å kunne sammenligne støynivået.

Personlig stil

Alle har sin personlige stil som vises i eiendommen de bor i. Men det er ikke alltid sånn at alle har den samme smaken. Derfor er det viktig å vurdere hvor lett eller vanskelig det er å skifte ut dekoren i en leilighet dersom du ikke liker det. Selv om det kan være vanskelig å se for seg å bo i en leilighet med knæsj rosa vegger og matchende gardiner må du huske at dette er lett og billig å bytte ut. Og i tillegg gir deg muligheten til å få leiligheten akkurat slik du vil ha den.

Planløsning

Mange tenker litt for mye på antall kvadratmeter og antall rom, men glemmer å vurdere plasseringen av de. Det kan være dumt om gjester må gå igjennom soverommet for å gå på do. Vurder planløsningen nøye ut i fra din families behov.

Reisevei

Selv om du tror du har funnet drømmeboligen kan hverdagen fort bli tung og kjedelig dersom du bruker altfor store deler av dagen på å komme deg til og fra jobb. Bruk Ruters Reiseplanlegger eller Google Maps for å sjekke hvor lang reiseveien din blir for visning.

Kilder: Boligmani