DERFOR ER DET NYTTIG MED NY VERDIVURDERING NÅ

Selv om du ikke skal selge, har du mye å tjene på å få en ny verdivurdering av boligen din.

En ny verdivurdering vil både være nyttig og lønnsomt. Boligprisene stiger stadig, og verdien av boligen din kan også ha steget siden sist du sjekket. I Norge ble det solgt 90 828 bruktboliger i 2018, noe som er det høyeste antall solgte boliger siden 2003. Dette betyr at det er høy aktivitet i boligmarkedet.

Prisene ved utgangen av 2018 var 2,8 prosent høyere enn de var ved utgangen av 2017. Derfor kan det være lurt å ta en ny verdivurdering av din bolig nå, sier partner og eiendomsmegler i Schala & Partners Helene Molle.

Hva kan man bruke en verdivurdering til?

En verdivurdering er en fastsetting av boligens antatte verdi i dagens marked. En verdivurdering kan for eksempel brukes til å refinansiere lån, søke om nye lån, eller klargjøre boligen for salg. Når boligens verdi øker, samtidig med at du betaler ned på lånet ditt, øker sikkerheten du har for lånet, og du kan forhandle deg til bedre renter.

En ny verdivurdering er også lurt for unge som har boliglån med sikkerhet i foreldrenes bolig. Når gjeldsgraden blir lavere kan man frigjøre foreldre for kausjon eller som medlåntaker.

Hvordan foregår en prisvurdering?

En verdivurdering hos Schala & Partners er helt kostnadsfri og uforpliktende, der du som eier av boligen får en av våre dyktige meglere hjem til deg. Dette er et uformelt møte der dere sammen går gjennom rom for rom i boligen, ser på standarden, størrelsen, beliggenheten og andre forhold. Eiendomsmegleren tar som oftest med seg referanser og kunnskap fra andre lignende boliger i samme område. På bakgrunn av dette settes en riktig og oppdatert pris av din bolig. Ta kontakt med Schala & Partners om du har spørsmål om verdivurdering eller om du ønsker en gratis, uforpliktende verdivurdering av din bolig.