INTERIØRTRENDENE FOR 2019

Her er de største interiørtrendene som kommer til å bre seg inn i våre hjem i løpet av 2019.

På jakt etter en personlig stil

I løpet av 2019 skal interiøret bli mer personlig og reglene mer slappe. Her skal man finne sin egne personlige stil og innrede på sin egen måte. Vi skal vekk fra sterile rom til noe mer personlig, hyggelig og lunt. Det blir større variasjon på valg av farger og materialer.

Farger

Blått har lenge vært en trendfarge og er fortsatt populær, men det er de varme rødtonene og gulfargene som virkelig skal briljere nå. Fargene skal være varme og fyldige og skal gjerne gjentas med forskjellige teksturer på forskjellige flater eller objekter for å skape en harmonisk helhet.

Vi skal nå komme oss bort fra en hvit og minimalistisk stil og tørre å bruke farger i interiøret. Dette har allerede skjedd en del det siste året men likevel mener trendeksperter at vi har holdt igjen. Mange har hatt en kontrastvegg med farger, men dette skal vi bevege oss bort fra – og heller male hele rom i flotte farger. Vi kommer også til å bruke mindre hvitt på lister og tak.

Materialer

Innenfor tekstiler, tepper og tapetkolleksjoner kan man se mye av de samme tendensene. Det blir et større mangfold med mer variasjon og flere kombinasjoner. Teksturen av tekstilene vil ha større betydning enn tidligere. Ved å bruke flere objekter av like farger, men forskjellige teksturer, kan man skape spennende, men samtidig harmoniske rom. Gardiner kommer til å bli mer brukt igjen. Ikke bare som dekor – men også for dempe akustikk og få en lunere atmosfære. I tillegg blir tepper mer populære, og de skal være store! Ikke heldekkende, men nesten, og de kommer i alle mulige varianter og tekstiler.

På møbler blir tekstiler som velur og cordfløyel populært. På sofaputene er også fuskepels ekstremt populære i alle stuer uansett stil. Selv om alle stilretninger er aktuelle nå, er det spesielt den luksuriøse og elegante hotellstilen fra Art Deco-stilen, blandet med 60-talls retro farger det vi ser mest.

Foto: Siren Lauvdal – Nordic Living

Kilder: ifi.no