TIPS TIL OPPUSSING AV SOVEROMMET

Hva slags soverom skal du innrede, og hva er det viktigst for deg å oppnå ved å pusse opp soverommet? Er det et gjestesoverom som også skal fungere som kontor, eller er det hovedsoverommet hvor du vil fokusere på god søvn og et bedre kjærlighetsliv? 

Farger

Mørke soverom har lenge vært en trend, og kan skape en lun følelse. Blått og grønt er farger som roer deg ned, og kan hjelpe på søvnen. Du trenger ikke nødvendigvis å male hele rommet blått av den grunn. Du kan også vurdere å male kun én vegg eller ha sengetøy i disse fargene. Bestem deg for én farge du ønsker i rommet, og tilfør aksentfarger på puter, bilder, eller annen dekorasjon.

Rødt, orange og fiolett fargene som gjelder om du vil ha en mer sensuell stemning på soverommet. Du trenger heller ikke her å male hele rommet rødt (da det ikke er noen fordel for nattesøvnen) – men kanskje heller jobbe med detaljer som puter eller pledd.

Hvitt tak er mest vanlig, men om du ønsker å prøve ut andre farger i taket, kan soverommet være et godt sted å begynne. Mal det gjerne i samme farge som veggene, eller en litt annen nyanse av samme farge. Når det gjelder malingtype, så er det det en fordel å bruke en matt maling, som demper lysrefleksjoner.

Belysning

Hvor ønsker du å ha lyspunkter på soverommet, og hvor trenger du stikkontakter? Tenk over hvor du kommer til å plassere sengen, da det kan være greit å ha en stikkontakt på hver side av større senger.

Gardiner

Er du en morgenfugl eller et solid B-menneske? Vil du ha lystette gardiner, eller lette, tynne gardiner som slipper lyset inn på morgenkvisten? Kanskje du ønsker en blanding? Her har du mange valg, og lystette gardiner kan du både få som praktiske rullgardiner, eller som lange elegante «hotellgardiner» i velur eller andre forede stoffer, dersom du ønsket et mer eksklusivt uttrykk.

Oppbevaring

Soverom kan ha en tendens til å bli rotete, med klær som prøves, og skuffer og skap som er fulle til randen. Inspirert av Konmari-metoden å rydde på, vil vi oppfordre alle til å ta en skikkelig rensk i skapene sine. De fleste har blant annet veldig mange sengesett – men trenger du egentlig mer enn to? Velg de to du liker aller best, og gi de andre til klesinnsamling (de tar i mot alt av tekstiler, uansett hvor slitt de måtte være). Gjør det samme i klesskapet ditt, og kvitt deg med det som «ikke gir deg glede», som Marie Kondo forklarer i Konmari-metoden.

Trenger du mer plass, kan det også være en idé å se etter nye oppbevaringsløsninger på soverommet. Hva med å bygge opp sengen med romslige skuffer under, eller skaffe en sengegavl med oppbevaringsmuligheter for bøker og pyntegjenstander? Det er mange gode løsninger, som kan gjøre soverommet mer ryddig og skape en trivelig atmosfære. 

Planlegging

Å pusse opp soverommet kan være litt slitsomt, da man må ha et annet sted sted å sove. Planlegg derfor godt, og kjøp inn alt du trenger på forhånd, slik at jobben kan gjøres effektivt, og du slipper for mange dager på sofaen.