BYPÅSKE

Oslo har mye å by på i påsken – her er noen tips til morsomme aktiviteter og opplevelser

Aktiviteter for barna

Norsk Folkemuseum arrangerer tradisjonell påskefeiring fra 13.-22. april. Mal påskeegg og lag marsipanfigurer i påskeverkstedet. Man kan også sitte på med hest og kjerre gjennom Friluftsmuseet. Norsk folkemuseum fyller 125 år i år og feirer dette med et spesielt jubileumsmysterium. Klarer du å løse årets påskekrim?

I Mathallen er det duket for bypåske med påskeaktiviteter 16.-17 april, for både store og små. Her kan barna lage fine påskekort, male påskeegg og få ansiktsmaling. Du kan teste dine kunnskaper og ferdigheter i rebusløpet på på Torget i Mathallen. Dersom været tillater det blir det også ulike påskeaktiviteter og leker i Vulkangata.

For den kulturelle

Flere spennende utstillinger holder åpent i påskehelgen:

Se siden Utstillinger i Oslo for flere utstillingstips.

Musikkopplevelser

Inferno Metal Festivalen blir som vanlig arrangert i påsken. Mer enn 30 ulike band skal opptre under årets festival 18. – 21 april. Her er det få billetter igjen, så skynd deg om du vil være med!

Sightseeing

Dersom du vil oppleve litt mer av våre herlige by kan du være med på fjordcruise og sightseeingturer med buss hver dag i påsken.

For de som håper på snø

Selv om man er i byen i påsken kan man unne seg en liten skitur eller to. Det er gjerne vårlig i byen i april, men trolig vil det fortsatt være mulig å stå på ski i høyden. Oslo Vinterpark holder etter planen åpent 10–17 hver dag i påsken.

Det er som regel muligheter for langrenn i høytliggende deler av Oslomarka. Sjekk gjerne Skiforeningens tips til hvor det er best føre.

God påske!