MAGISK GRENSE PÅ 25.000?

Gode råd er dyre hvis budrunden stopper opp. Ifølge eiendomsmegler i Schala & Partners Carl Berner, Steffen Usterud, er det smart å by høyt nok på hvert bud. Dette kan redde budrunden for deg som kjøper.

Hvis alle blir sittende på gjerdet, blir det ingen budrunde. Ifølge Usterud må noen hoppe på for å få fart på budgivningen. – Noen må tørre å legge inn bud, men budet bør ikke være for lavt, sier Usterud.

Snakk med megler

Et godt tips for kjøper er å snakke med megler underveis i budrunden. – Det er smart å ringe megler for å få tips til budgivningen. Mange er usikre på når det lønner seg å legge inn bud, og hvor store beløpene bør være. Jeg har god erfaring med bud over 25.000 kroner. Man kommer ikke særlig langt med bud på 5.000 til 10.000 kroner, påpeker Usterud. Da er det for lett for andre budgivere å bli med på budrunden.

Hindrer motbud

En viss størrelse på budgivingen kan skremme bort andre budgivere. – Hvis man øker budet med 25.000 eller mer, er man på god vei. Store tall har vist seg å være effektivt i budrunden, og kan spare deg for mange runder med bud. Ofte er det optimalt å gå høyt ut på slutten av budgivningen, for å hindre andre budgiverer å vinne boligen, foreller den erfarne megleren.

Nok finansiering

Hvis budrunden stopper på runde tall, for eksempel 4 millioner kroner, er det smart å øke med 25.000 kroner. – Jeg har mange ganger erfart budgivere som går inn med for eksempel 10.000, som taper budrunden. Med små beløp er det lett for andre budgivere å henge med i budrunden. Små beløp gjør det enklere å hente inn ekstra kapital for å lande kjøpet, avslutter Usterud.