HERSKAPELIG JUVEL I GAMLEBYEN

Schala & Partners selger en klassisk, luksuriøs og stilren leilighet i idylliske St. Halvards gate 12. Den ærverdige bygården fra 1893 består av tre leiligheter, som deler en vakker oase av en hage i bakgården.

God takhøyde

Den praktfulle 4-romsleiligheten ble modernisert i 2014 og har en moderne standard med klassiske detaljer. Ifølge Robin Rodahl, partner i Schala & Partners, har leiligheten takhøyde på opptil 3.34 meter. Leiligheten har hele første etasje i bygården, med direkte utgang til den idylliske hagen.

Ærverdig bygård

Leiligheten har store gode rom, praktiske løsninger, og en gjennomgående god standard. – Det er ikke ofte tilsvarende ærverdige leiligheter kommer for salg. Bygården er godt kjent for mange i Oslo, som Det Gule Hus, Gamlebyens Perle, sier Rodahl.

Rosetter og stukkatur

Megler Robin Rodahl

Den profilerte partneren Robin Rodahl i Schala & Partners forventer stor pågang på visningen. Mange er interesserte i klassiske gamle leiligheter med stukkatur i taket, kakkelovn, tregulv og store vinduer med brede lister. – Det som er unikt med St. Halvards gate 12 er kombinasjonen av klassisk eleganse og moderne stil. Kjøkkenet har et stramt utrykk som mykes opp med den vakre kakkelovnen, stukkatur i taket og gode lysforhold fra de store vinduene, forteller Rodahl.

Godt med oppbevaringsplasser

Den herskapelige leiligheten på 155 kvadratmeter har nok av boltreplass. For alt som ikke oppbevares i leiligheten, følger det med kjellerboder på tilsammen 67 kvadratmeter. Det er også tillatelse til å dele ut en ettroms-leilighet på 24.6 kvadratmeter med egen inngang, hvis man selv ikke trenger å boltre seg på alle de 155 kvadratmeterne. – Det er alltid godt med en ekstra inntekt som ikke må skattes av, påpeker Rodahl.

Unik planløsning

Den herskapelige leiligheten har to stuer, romslig kjøkken med kakkelovn, bad, hall og to soverom, som kan bli til tre soverom. Hovedsoverommet har egen utgang til hagen, som ofte brukes til grillfester med de to gode naboene. – Leiligheten er perfekt for alle som elsker den klassiske stilen, med god takhøyde, brede profilerte lister, store gamle vinduer og kakkelovner. Det er både peis og kakkelovn i stuen og på kjøkkenet, som inviterer til hyggelig kvelder om høsten og vinteren, sier Rodahl.

Attraktiv beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen, som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde. Ifølge Rodahl består området hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder, og har et godt nabolag mange ønsker å bli en del av.  

Historisk bygård

Bygården går under navnet Det Gule Hus, og har en omfattende spennende historie å vise til. Banksjef Oldeborg bygget huset i 1893, og siden har boligen vært hjem for en rekke mennesker. 

Ulik bakgrunn

Ove Hroar Grotheim har sansen for historiske bygg, og var tidligere medeier av hele bygården, før han valgte å selge de to øverste etasjene. Den engasjerte eieren av 1. etasje i St. Halvards gate 12 kjenner godt til byggets historie. – Det Gule Hus har vært hjem for mange mennesker med svært ulik bakgrunn. Enkelte jobbet blant annet som prester, fabrikkeiere, kunstnere, kjøpmenn, maskinister, rørleggere og jordmødre, forklarer Grotheim.

Fødselsklinikk i 1934

Det er ikke alle bygården som kan vise til egen fødselsklinikk. I 1934 etablerte bygårdens nye eier, C. H. Stubberud og hans kone, Therese, en fødselsklinikk i bygården. – Med fødselsklinikken kom det mange kvinnenavn i huset, som bodde og arbeidet der. Jeg vet om 15 jordmødre, 13 frøkner og 16 sykepleiere, opplyser Grotheim.

Skjulested for jøder

Fødselsklinikken ser dagens lys til 1948, og en ny epoke står for tur i St. Halvards gate 12. – I krigsårene var fødselsklinikken skjulested for jøder, som motstandsbevegelsen transporterte til Sverige, forteller Grotheim.

Diplomatisk historie

Bygårdens diplomatiske historie begynte i 1952, med den Indonesiske legasjon i første etasje. – I 1972 ble bygården leid ut til Norsk Samband for de Forente Nasjoner, og i 1992 kjøpte jeg og min partner i Pedagogisk Forum, Det Gule Hus, sier Grotheim.

Fantastiske naboer

Bygården ble brukt til kontorer til 2014, og ble siden tilbakeført til bolig med tre leiligheter. – Jeg har siden 2014 hatt gleden av å bo i 1. etasje med våre fantastiske naboer Margreth Olin og Trond Kristoffersen i 2. og 3. etasje, som følger med på kjøpet. Den som kjøper leiligheten min i Det Gule Hus, får et godt liv i Gamlebyens Perle, avslutter Grotheim. 

Link til boligannonse: https://www.partners.no/55190046