HETE BUDRUNDER

Når budrunden går i taket, er det greit å kjenne til triksene som holder hodet kaldt.

Schala & Partners anbefaler boligkjøpere å bli godt kjent med boligområdet før det legges inn bud. Når man står i budrunden, og det går hett for seg, er det en fordel å vite hva man går til.

Unngå lave bud

Når man er på jakt etter bolig, hjelper det alltid å holde hodet kaldt, og unngå klassiske tabber. – Mange småbeløp i budrunden, kan fort koste mer enn det smaker. Gå heller inn med større økninger, for å gjøre det vanskeligere å hente inn penger fra andre budgivere, forteller eiendomsmegler og partner i Schala Partners Sagene, Rebecca M. Matland.

Ved høy aktivitet i boligmarkedet, lønner deg seg å være fleksibel.

Fleksible kjøpere

Ved høy aktivitet i boligmarkedet, er det en fordel å være fleksibel. Kjøpere som har god tid, står bedre stilt enn kjøpere og selgere med tidspress. Noen budrunder skal man tape, det finnes alltid andre boliger. – Hvis du finner den perfekte boligen, finnes det likevel et par tips for å lande budrunden. Spør om selger har kjøpt ny bolig, for å sjekke tidspress. Legg inn større økninger og forbered deg at sluttprisen ofte blir høyere enn du tror. Gå gjerne all in med et høyt beløp i slutten av budrunden, sier den erfarne megleren.

Hvis det er full trykk i budrunden, går det meste av seg selv. Budrunder med mange budgivere, er ofte et tegn på for lav verdivurdering på boligen.

Mye opp

De fleste boligene i Schala & Partners prises til riktig markedsverdi, men enkelte ganger går boligene langt over prisantydning. – Hvis det er mange i budrunden er det et hint om at boligen vil gå mye over prisantydning. Når det er full fres, går det av seg selv. I slike tilfeller er gode råd dyre, påpeker Matland.