VI ELSKER FESTIVALER

Oslo har mange konserter, men det lønner seg å bestille billetter tidlig for å sikre seg plass.

For mange har Øyafestivalen og Over Oslo blitt en av sommerens store høydepunkter, men det er også flere andre festivaler i Norge som Oslo har lagt sin elsk på.

Festivaler for alle

Hvis du er glad i festivaler, finnes det en festival for deg. Listen er uendelig lang, og mange av festivalene arrangeres på samme datoen. For å finne frem i jungelen av festivaler, har vi laget en liste med ni festivaler. Her finnes alt fra rockefestivaler til festivaler med internasjonal folkemusikk.

Bredt festivalliv

Mange steder lager arrangørene en folkefestival, med litt av hvert som passer for alle. Hvis du har barn finnes det også en rekke barnevennlige festivaler i Norge, som gjør det mulig å kombinerer festivallivet og ferien.

Oslo Middelalderfestival (24. – 26. mai)

Festivalen er en underholdende folkefest for hele familien, som setter fokus på Oslo bys spennende og mangfoldige historie. Med håndverk, teater, formidling, konserter og en rekke aktiviteter for store og små, passer festivalen for store og små. Les mer om festivalen her: http://www.oslomiddelalderfestival.org

Over Oslo (19. – 22. juni)

På kort tid har Over Oslo blitt en stor favoritt i Oslo. Billettene er dessverre allerede revet  bort, men hvis du er heldig slippes det flere billetter. Over Oslo har den fineste utsikten kombinert med fantastisk musikk. Festivalen er også en av de mest intime konsertene i Norge, og har de siste årene badet i solskinn på festivaldatoene. Les mer om festivalen her: http://www.overoslo.no

Festspillene i Bergen (22. mai – 5. juni)

Den offisielle åpningsseremonien finner sted på Edvard Griegs plass, utenfor Grieghallen i Bergen. Et nytt verk av komponist og musiker Martin Horntveth, fremføres av noen av landets dyktigste instrumentalister og musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen guttekor. H.M. Dronning Sonja vil være til stede under åpningsseremonien. Les mer om festivalen her: http://www.fib.no

Sommerfesten (29. – 30. juni)

Sommerfesten på Giske skiller seg ut fra de øvrige festivalene i Norge, fordi det er en spleisefest. Alle velger hvor mye som eventuelt legges i potten. en spleisefest og du velger selv hvor mye du vil bidra med. Alle som forhåndsspleiser har garantert plass på festivalen. Les mer om festivalen her: http://www.momentium.no/sommerfesten

Øyafestivalen (7. -11. august)

I 2014 ble Øyafestivalen for første gang arrangert i Tøyenparken. Festivalen har på kort tid blitt en av de største festivalene i Norge, og er et av sommerens høydepunkter for mange festglade nordmenn. Les mer om festivalen her: www.oyafestivalen.no

Oslo Jazzfestival (11. – 17. august)

Oslo Jazzfestival dekker alle jazzens stilarter, og har i løpet av 30 år etablert oss som en av Norges største jazzfestivaler. Denne ukelange festivalen blir arrangert hvert år med 70 til 90 konserter på 15 til 18 spillesteder i Oslo sentrum. Les mer om festivalen her: https://oslojazz.no/

Stavernfestivalen (11. – 13. juli)

Nok en gang er programmet spekket med store artister som Zara Larsson og Matoma. Navnene sier sitt om festivalen i Stavern, som er en av Norges mest likte festivaler. Les mer om festivalen her: http://www.stavernfestivalen.no

Melafestivalen (16. – 18. august)

Internasjonal folkefest på Rådhusplassen i Oslo med folkekjære artister som blant annet Mari Boine og Helga Myhr. Les mer om festivalen her: http://www.meal.no

Findings Festival (17. – 18 august) 

Mange i Oslo gleder seg til Findings Festival med store navn som blant annet Kygo og Julie Bergan. Her lønner deg seg å være tidlig ute for å sikre seg billetter på Bislett. Les mer om festivalen her: www.findings.no